Su sorunu okul kapattırdı

Güncelleme Tarihi:

Su sorunu okul kapattırdı
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2005 01:49

Bitlis’in Hizan İlçesi Sağınlı Köyü’nde 2001-2002 eğitim yılında açılan Kamran İnan Pansiyonlu İlköğretim Okulu (PİO), su sorunu çözümlenemediği gerekçesiyle bu eğitim yılı başında kapatıldı.

Hizan İlçesi’ne 50 kilometre uzaklıkta bulunan her türlü donanıma sahip olan okula öğretmen ataması yapıldı. 151’i yatılı 200 öğrencinin eğitim gördüğü okula kapalı olmasına rağmen kışın kullanılması için 80 ton kömür gönderildi. Okulun kapatılmasıyla birlikte 8 daireli lojmanda kaderine terk edildi. Öğretmenler başka okullara atandı. Okulun kapanmasıyla eğitimden yoksun kalan öğrencilerden ancak ailesinin durumu iyi olan 30’u Bitlis ve Hizan’daki okullara gönderilirken, diğer öğrenciler ortada kaldı.

Bitlis Milli Eğitim Müdürü Halit Yüce ise, okulun açıldığı dönemde su sorunun bulunduğunu, bölgenin coğrafik koşullarının elverişli olmaması nedeniyle ile bugüne kadar olumlu bir sonuç elde edemediklerini kaydetti. Yüce, ‘Önümüzdeki aylar içinde kalıcı bir çözüm üreterek, okulumuzu yeniden açacağız’ diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!