Su kuyusu açarken oksijensiz kalan işçi öldü

Güncelleme Tarihi:

Su kuyusu açarken oksijensiz kalan işçi öldü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2012 18:31

DENİZLİ’de bahçe sulamak için açılmaya çalışılan 15 metre derinliğindeki su kuyusunda kazı yaparken oksijensiz kalan 50 yaşındaki İlhan Uzakgider, sağlık ekiplerinin tüm çabalarına rağmen hayata döndürülemedi. Uzakgider’i kurtarmak için girdiği kuyuda kendisi de oksijensiz kalan ve yarı baygın çıkarılan kurtarma ekibinden Mustafa Ateş, hemen oksijen verilerek kendine getirildi.

Haberin Devamı

Olay bugün saat 10.00 sıralarında Şirinköy Mahallesi Denizlispor At Çiftliği üzerindeki ormanlık alanda meydana geldi. MHP Denizli eski Milletvekili Ali Keskin’e ait badem ağaçlarının sulanması için kuyu açmak üzere İlhan Uzakgider, halat yardımıyla 15 metre derinliğe indi. Delici ile kuyu kazmaya başlayan Uzakgider, bir süre sonra oksijenin yetersiz olması nedeniyle baygınlık geçirdi. Uzakgider’in baygınlık geçirdiğini fark eden kuyunun başındaki arkadaşları, aşağıya inemeyince hemen yardım istedi.

HALATLA KUYUYA İNDİLER

Olay yerine Denizli Belediyesi İtfaiye, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ve Ulusal Medikal Kurtarma ekipleriyle bir ambulans sevkedildi. Kutarma ekipleri, halatların yardımıyla kuyuya inerek baygın olan İlhan Uzakgider’e oksijen vermeye çalıştı.

Haberin Devamı

KURTARMA EKİBİ ÜYESİ BAYILDI

Ancak kuyuya inen Mustafa Ateş de oksijensiz kalarak zor anlar yaşadı. Baygınlık geçiren Ateş, hemen kuyudan çıkarıldı, oksijen verildi ve ambulansa alındı. Kurtarma çalışmasını tekrar başlatan ekipler, İlhan Uzakgider’i yaklaşık üç saat sonra kuyudan çıkarabildi. Uzakgider’e uzun süre kalp masajı yapan, oksijen vermeye çalışan sağlık ekibi onu hayata döndürmeyi başaramadı. MHP Denizli eski Milletvekili Ali Keskin de olayları üzüntüyle izledi. Savcılık olayla ilgili sonruşturma başlattı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!