Stradivarius kemana 2, 7 milyon dolar

Güncelleme Tarihi:

Stradivarius kemana 2, 7 milyon dolar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2007 10:26

Ünlü müzayede salonu Christie's'in düzenlediği açık artırmada, Antonius Stradivari imzalı bir keman rekor fiyata satıldı. New York'taki müzayede salonundaki açık artırmada 2,7 milyon dolara satılan keman, şu ana dek satılan en pahalı ikinci müzik enstrümanı oldu.

Haberin Devamı

1729'da Antonio Stradivari tarafından yapılan ve “Solomon, ex-Lambert” adı verilen kemanın 1-1,5 milyon dolara satılacağı tahmin ediliyordu.

Kemanı satın alan kişinin kimliği açıklanmadı, ancak açık artırmaya kendisi adına katılan yetkili, kemanın bazı konserlerde profesyonel müzisyenler tarafından kullanılacağını belirtti.

Aynı müzayede salonunda geçen yıl 3,5 milyon dolara satılan bir başka Stradivarius, şu ana dek satılan en pahalı müzik enstrümanı durumunda.

İtalya'da doğan, dünyaca ünlü kemanların yaratıcısı Stradivari, 1737 yılında ölümüne dek İtalya'nın Cremona kentindeki dükkanında çalıştı.

Kendi imzasını taşıyan ilk kemanı 1666 yılında yapan Stradivari yalnızca keman değil gitar, viyola, viyolonsel, arp gibi çalgılar da üretiyordu.

Stradivari'nin yaşamı boyunca yaptığı çalgıların sayısının 1100'ü geçtiği tahmin ediliyor. Bu çalgıların 650'ye yakının günümüze dek korunabildiği biliniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!