Sting ve Elton John'un ardından

Güncelleme Tarihi:

Sting ve Elton Johnun ardından
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 18, 2001 12:24

Birer gün arayla İzmir'de konser veren Sting ve Elton John hem seyircilerini memnun etti, hem de kendileri memnun oldu. İzmir Kültür Sanat Vakfı yetkilileri, Sting'i Çeşme Açıkhava Tiyatrosu'nda 5 bin, Elton John'u Efes'te 7 bin 500 biletli seyircinin izlediğini söylediler. Yetkililer her iki sanatçının da organizasyondan memnun olduklarını söylediler.

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü müzisyenler Sting ve Elton John'un Çeşme'de ve Efes Antik Tiyatro'da verdikleri konserlerin organizasyonunda bir aksaklık olmaması, sanatçıları olduğu kadar, Uluslararası İzmir Festivali'ni düzenleyen İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) yetkililerini de mutlu etti. İKSEV yetkilileri, Sting ve Elton John'un İzmir'den mutlu ayrıldıklarını organizasyon komitesine bildirdiklerini söylediler.
  
İKSEV Basın Danışmanı Sirel Ekşi, Sting ve Elton John'un, her ayrıntının profesyonelce düzenlenmesi konusundaki titizlikleri ve konserlerde aksama yaşanmaması nedeniyle İKSEV yetkililerine teşekkür ettiklerini söyledi. Sting'i Çeşme Açıkhava Tiyatrosu'nda 5 bin, Elton John'u Efes'te 7 bin 500 biletli seyircinin izlediğini söyleyen  Ekşi, ''Bu tür organizasyonlarda asıl kazanç maddi değil, organizasyonun itibarıdır. İzmir Festivali, Sting ve Elton John konserlerinden sonra,uluslararası ve kalıcı olma iddialarını pekiştirmiştir'' dedi. Ekşi, Sting ve Elton John'un, sözleşmelerinde yer alan kural gereğince ne kadar para aldıklarının açıklanmadığını söyledi. Sirel Ekşi, İzmir Festivali'nin maddi bilançosunun ise 24 Temmuz'da verilecek son konserden sonra netleşeceğini söyledi.
  
  Ekşi, İzmir'e özel uçaklarıyla gelen sanatçılardan Elton John'un 60 kişilik çok profesyonel ekiple İzmir konserini verdiğini, bunların 40'ını, konserin internetten tüm dünyada yayınlanmasında görev alanların oluşturduğunu, diğer ayrıntılar için ise İzmir'den 20 kişinin görev aldığını belirtti. Ekşi, İzmir Valisi Alaaddin Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Piriştina ile Çeşme ve Selçuk belediyelerinin, organizasyon başarısında büyük desteğini gördüklerini belirtti.  
    
  ELTON JOHN'UN PİYANOSU  

    
   Elton John'un, dünyada eşi olmayan, hem akustik hem elektronik sesveren piyanosunun Efes'e getirilmesinin bile başarı sayılması gerektiğini kaydeden Ekşi, ''Bu piyano, kargo uçağıyla İzmir'e, oradanda TIR'la Efes'e taşındı. Aynı şekilde geri gönderilecek'' diye konuştu.  

   Sanatçıların, ileri sürüldüğü gibi ''kapris'' yapmadığını anlatan Ekşi, özel isteklerinin bulunmadığını, Yalnızca Sting'in, basın mensuplarının yoğun ilgisinden rahatsız olduğunu kendilerine bildirdiğini belirtti

   15. Uluslararası Ä°zmir Kültür ve Sanat Festivali, 21 Temmuz Cumartesi akÅŸamı ÇeÅŸme'de Baryshnikov Bale TopluluÄŸu'nun ''Whıte Oak Dance Project'' gösterisiyle devam edecek, 24 Temmuz'da da ÇeÅŸme Açık Hava Tiyatrosu'nda Paco de Lucia konseri ile sona erecek.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!