Steril ve hızlı çözüm için

Güncelleme Tarihi:

Steril ve hızlı çözüm için
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2011 20:53

Yazın ihtiyacı da satışı da artan ürünlerden biri epilatörler. Kadınlara hızlı ve steril çözümler sunuyorlar. Gelişen teknoloji ile her yıl yeni özelliklerle donanıp karşımıza çıkıyorlar. Bu elektrikli cihazları artık duşta bile kullanmak mümkün. Kimi masaj yapıyor, kimi soğutarak acıyı azaltıyor, kimi traş için de kullanılabiliyor. Peki sizin ihtiyacınız olan hangisi?

İstenmeyen tüylerden kurtulmanıza yarayan epilatörler, kişiye özel ve her yerde kullanılabilir oluşuyla alternatif yöntemlere göre artı puan topluyor. Küçük ebatları sayesinde evde, tatilde ve hatta iş yerinde bile yanınıza alıp kullanmanız mümkün. Tüyleri kökünden almak gibi bir marifetleri var. Yani sonuçta pürüzsüz bir cilde sahip oluyorsunuz.

DAHA AZ ACI

Her kadının korkusu, epilasyon sırasında duyulan acı. Epilatörler bu soruna da çözümler sunuyor. Pek çok modelde masaj başlığı, soğutucu, buz eldiveni gibi yan ürünler var. Masaj sayesinde ağrı farklı bölgelere yaydırılıyor. Böylece epilatörün tüyleri çekişi çok daha az hissediliyor. Soğutucular ise bölgeyi biraz daha hissis hale getiriyor. Acının azalmasını sağlayan bir diğer faktör, farklı bölgeler için verilen epilatör başlıkları. Basit modellerde bu sayı ikiyken, gelişkinlerde dört ya da altıya kadar çıkabiliyor. Örneğin başlangıç başlığı, cilt koruyan hassas başlık, koltuk altı, kol, bacak ya da genital bölge için farklı başlıklar sunuluyor. Hassas bölgeler için daha az cımbız kullanılıp acının azalması sağlanıyor.

ZAMANDAN KAZANIN

Acıyı bir kenara bırakırsak, günümüz çalışan kadınının en önemli sorunlarından biri de zamansızlık. Özellikle yaz aylarında bacakların sürekli temiz, bakımlı olması gerekiyor. Epilatörler bu konuda da çok avantaj sağlıyor. En basit modeli bile hızlı olmaya yarıyor. Ancak yine de daha fazla hız için fiyatı daha pahalı olsa da cımbız sayısı çok olan epilatörleri seçmekte fayda var.

ISLAK MI KURU MU

Klasik epilatörler kuru uygulanıyor. Ancak son teknolojiyle birlikte çıkan ıslak ürünler de var. Kimisi sadece ıslak alanda kullanılırken bir kısmı hem ıslak, hem de kuru ortamda uygulanabiliyor. Peki, ıslak modellerin bildiğimiz kurulardan farkı ne?
Uygulama ılık su altında yapılıyor. Bu durum öncelikle acıyı azaltıp tahriş oranını en aza indiriyor. Diskler ciltle direkt temas etmediğinden cilde ekstra hassas epilasyon uygulaması sağlıyor.
Bu modelleri kullanmaya banyoda ılık su açıkken beş dakika bekledikten, yani cildiniz nemlendikten sonra başlayın. Uygulama sırasında bacağın ve epilatörün tamamen suyun altında olması şart. Bu arada sadece Panasonic modellerinde ıslağın yanı sıra köpüklü uygulaması da var.

ALIRKEN DİKKAT

* Epilatörün başlığında kaç cımbız sayısı olduğu önemli. Sayı arttıkça dakikada alınan tüy sayısında da artış olduğundan zamandan kazanmanızı sağlar.
* Her epilatör modelinde farklı türde başlıklar oluyor. Tüm bölgeler için farklı türde başlık olması işinizi kolaylaştıracaktır.
* Ayrıca epilasyon sırasında acı çekmemek için masaj başlığı ve soğutma eldiveninin bulunduğu epilasyon aletlerini tercih etmeniz faydalı olacaktır.
* Pratiklik açısından epilatörün kablosuz ne kadar dakika kullanılabileceğine mutlaka bir göz atın.
* Aydınlatma özelliği olanlar sayesinde çok kısa tüyler de rahatlıkla görülüyor.

ETKİLİ KULLANMAK İÇİN

* Epilasyon aletlerinden etkili sonuç alabilmek için uygulamaya başlamadan önce cildin temiz olması şart. Yani herhangi bir krem ya da losyon sürmekten kaçının.
* Bölgede batık ya da küçük tüyler varsa, uygulama öncesi peeling ya da kese yapmak faydalı olur.
* Uygulama sırasında epilatörü 90 derecelik açıyla tutmak gerekir.
* Epilatör, tüylerin çıkış yönünün tersine kullanılmalıdır.

BRAUN SILK-EPIL 7 ÇİFT ETKİLİ 7891
Cımbız sayısı: 40
Ek başlık: Pürüzsüzleştirme, hassas bölge, epilasyon
Kablosuz kullanım: 30 dak.
Şarj süresi: 1 saat
Ek özellik: Ilık suda uygulama, aydınlatıcı
Fiyatı: 399 TL.

PHILIPS SATIN PERFECT
Cımbız sayısı: 32
Ek başlık: Ekstra geniş, optimum performans
Kablosuz kullanım: 40 dak.
Şarj süresi: 1 saat
Ek özellik: Tüy kaldırıcı, masaj, aydınlatıcı
Fiyat: 219.90 TL.

PANASONIC WD 22
Cımbız sayısı: 48
Ek başlık: Hassas başlık
Kablosuz kullanım: 40 dak.
Şarj süresi: 1 saat
Ek özellik: Islak/Kuru tek., çift disk
Fiyatı: 109 TL.

ROWENTA AQUAPERFECT
Cımbız sayısı: 24
Ek başlık: Hidro masaj, tıraş, daraltıcı başlık
Kablosuz kullanım: 40 dak.
Şarj süresi: 1 saat
Ek özellik: Islak/kuru kullanım, aydınlatıcı, micro-contact tek.
Fiyat: 299.90 TL.

REMINGTON EP6030
Cımbız sayısı: 42
Ek başlık: Tıraş, hassas bölge
Kablosuz kullanım: 40 dak.
Şarj süresi: 1 saat
Ek özellik: Kese eldiveni, nemlendirici silindir
Fiyat: 200 TL.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!