Star Gazetesi yarın satışa çıkarılıyor

Güncelleme Tarihi:

Star Gazetesi yarın satışa çıkarılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2006 12:16

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından 19 milyon 500 bin dolar muhammen bedel ile satışa çıkarılan Star Gazetesi'nin ihalesi yarın yapılacak. İhalede, İpek Yayıncılık ile KKTC'li işadamı Ali Özmen Safa yarışacak.

Satışa konu ticari ve iktisadi bütünlük, gazete isim hakkı, matbaa ve teçhizatları, marka/marka başvuruları, internet alan adı ile söz konusu mal hak ve varlıkların feri veya mütemmim cüzü niteliğindeki sözleşmeleri kapsıyor.
TMSF'den alınan bilgiye göre, Star Gazetesi'nin İstanbul merkez olmak üzere Ankara, İzmir ve Adana'da çok gelişmiş matbaaları bulunuyor. Bu matbaalarda yerel ve ulusal toplam 43 süreli yayının baskısı yapılıyor. Birçok ulusal gazetenin baskısının da yapıldığı matbaalar, mevcut portföyü ile birlikte satılacak.
Daha önce sadece Star Gazetesi baskısı için kullanılan kaynaklar bugün 6 adet günlük, 2 adet haftalık ulusal gazetenin baskısıyla birlikte 35 bölgesel süreli yayının baskısında kullanılıyor.
Matbaalar, 1999'dan 2003 yılı sonuna kadar Uzan Grubu'nun çıkardığı yayınlar ve Genç Parti'nin tanıtım broşürlerinin basımında değerlendirilmişti.
Star Gazetesi'nin ihale tarihi, daha önce 6 Ekim 2005 olarak belirlenmiş, başvuru olmadığı için ihale ertelenmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!