SSK'lıya 'özel' tüp bebek müjdesi

Güncelleme Tarihi:

SSKlıya özel tüp bebek müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2006 09:43

Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Sağlık İşleri Genel Müdürü Op. Dr. Sami Türkoğlu, SSK’lı hastaların önümüzdeki aylarda özel hastanelere de ücretsiz tüp bebek sahibi olmak için başvurabileceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Sami Türkoğlu, 1 Aralık 2005 tarihi itibariyle 3 tanesi Sağlık Bakanlığı’na bağlı, 17’si ise üniversite hastanesi olmak üzere toplam 20 kamu hastanesinde tüp bebek uygulamasına başlandığını anımsattı.

SSK’lı hastaların üniversite hastanelerinde tüp bebek sahibi olabilmesi için devlet hastanelerinden sevk gerektiğini belirten Türkoğlu, henüz hiçbir üniversite hastanesinde tüp bebek uygulaması yapılamadığını bildirdi.

TEK ÇATI 2007’DE

Türkoğlu, tüp bebek uygulamasında SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ve Yeşil Kartlılar’ın tek çatı altında toplanması için çalışma başlattıklarına işaret ederek, bu birleşmenin tüm sevk işlemlerinde yapılmasının planlandığını anlattı. "Farklı  uygulamalar eşitlik uygulamasını bozuyor ve vatandaş ile uygulayıcı arasında karışıklık yaratıyor" diyen Türkoğlu, bu çalışma sonucunda tüm sosyal güvenlik kurumlarına bağlı hastalar arasında eşitlik sağlanacağını ifade etti. Türkoğlu, çalışmayı 2007 yılında hayata geçirmeyi umduklarını kaydetti.

Haberin Devamı

'VATANDAŞIN HASTANE SEÇME HAKKI YOK'

Tüp bebek konusunda ’hasta başka bir hastane istiyor’ diye Sağlık Bakanlığı hastanelerinin, hastayı başka bir hastaneye sevkedemeyeceğini kaydeden Türkoğlu, "Vatandaşların hastane seçme hakı yok" dedi.

'TÜP BEBEK ÖZEL HASTANELERDE DE ÜCRETSİZ OLACAK'

Türkoğlu, 46 özel hastanede tüp bebek uygulaması gerçekleştirildiğini belirterek, SSK’ya başvuran özel hastanelerle sözleşme imzalanacağını ve SSK’lı hastaların devlet ve üniversite hastanelerinin yanı sıra özel hastanelerde de ücretsiz tüp bebek sahibi olmayı deneyebileceklerini bildirdi. Türkoğlu, sözleşmelerin şubat ayında imzalanabileceği müjdesini verdi.

Bu durumun denetim sıkıntısına neden olmayacağını dile getiren Türkoğlu, özel hastanelerden öncelikle Sağlık Bakanlığı’ndan alınmış bir ruhsat isteneceğini kaydetti. Türkoğlu, "Daha sonra bizim personelimizin denetimi de söz konusu olabilir" dedi.

'EVLİ OLMAK ŞART'

Her isteyenin tüp bebek sahibi olamayacağını da söyleyen Türkoğlu, "İlk şart tabii ki evli olmak. Daha sonra da hekim onayı gerekiyor" dedi.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, toplam 37 milyon SSK’lıdan 55 bininin bu  uygulamadan yararlanması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!