Spyro Gyra

Güncelleme Tarihi:

Spyro Gyra
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2011 13:52

JC's
31.05.2011
21:30

Haberin Devamı

Jay Beckenstein - Alto & Soprano saksafon
Tom Schuman -
Klavye
Julio Fernandez -
Gitar
Scott Ambush -
Bas gitar
Bonny Bonaparte -
Davul, perküsyon
NE KADAR: Tam: 45,00 TL, Öğrenci: 39,50 TL


25 yılı aşan müzik kariyerlerine 29 albüm ve 7 Grammy ödülü sığdıran dünyaca ünlü Amerikalı pop jazz grubu Spyro Gyra tekrar Türkiye'de!

Cazı, R&B, funk ve pop öğelerini harmanlayan müzikleriyle dünya genelinde bugüne kadar 20 milyondan fazla albüm satmış olan Spyro Gyra, 2006 yılında yayınladıkları "Wrapped In A Dream" albümleriyle kariyerlerinde 8. defa Grammy'ye aday oldular.

Alto saksafonist ve besteci Jay Beckenstein tarafından kurulan Spyro Gyra, Tom Schuman (piyano, klavye), Julio Fernandez (gitar), Scott Ambush (bas gitar) ve Bonny Bonaparte'dan (bateri, perküsyon) oluşuyor.
Grubun ikinci albümlerinde yer alan "Morning Dance" adlı parça çağdaş jazz müziğinin klasikleri arasında yer almakta ve bu türde yayın yapan radyolarda hala sıklıkla yayınlanmaktadır.Spyro Gyra'nın 2001 yılında yayınladığı "In Modern Times", ulaşılması bir rekora imza atarak Billboard Modern Jazz listesinde 64 hafta boyunca üst sıralarda yer aldı.

Grubun son albümü, 2006 tarihli "Wrapped In A Dream", SPYRO GYRA'nın 25 yılı aşan müzikal yolculuğunun aynı yaratıcılıkla devam ettiğini göstermektedir. Müzik otoritelerinin ortak görüşü, sakin hatları ve temiz ifadesiyle SPYRO GYRA'nın müziğinin, hala dünyanın en orjinal Jazz birleşimine sahip olduğu yönünde...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!