LYS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM sınav takviminde sonuç tarihi

Güncelleme Tarihi:

LYS sonuçları ne zaman açıklanacak ÖSYM sınav takviminde sonuç tarihi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2017 10:13

LYS 2017 sonuçlarının açıklanacağı tarih ile ilgili beklenen adım ÖSYM'den geldi. Binlerce üniversite adayının büyük bir merak ve heyecanla beklediği LYS sonuçları için net tarih geldi. ÖSYM'nin bu yılki sınav takvimine göre 4 puan türündeki sonuçlar temmuz ayı içerisinde adayların erişimine açılacak. Adaylar, puan türleri doğrultusunda tercihlerini gerçekleştirebilecek. Peki LYS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

LYS sonuçları için öğrenci ve velilerin geri sayımı devam ediyor. Üniversite hayali kuran milyonlarca kişinin tercih öncesi merakla beklediği LYS sonuçları, ÖSYM tarafından erişime açılacak. Yayımlanan tercih kılavuzunun ardından sonuç bilgilerinin de erişime açılmasıyla birlikte, üniversite tercihleri için bir engel kalmayacak. Peki, LYS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, milyonlarca kişinin merakla araştırdığı konu hakkında detaylı bilgiler

LYS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından 5 oturumda gerçekleştirilen LYS'nin ilk oturumu sosyal bilimler sınavı 10 Haziran’da, son oturumu olan edebiyat-coğrafya sınavı ise 18 Haziran’da gerçekleştirildi. Zorlu bir süreci geride bırakan tüm adaylar şimdi büyük bir merak ve heyecanla LYS sonuçlarını bekliyor. ÖSYM sınav takvimine göre dört puan türünün sonuçları temmuz ayı içerisinde adayların erişimine açılacak. ÖSYM’nin sınav takvimine göre; 2017 LYS sonuçları 11 Temmuz 2017’de açıklanacak. Sınava giren binlerce öğrenci LYS sonuçlarını ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’nden öğrenebilecek.

ÖSYM’den LYS için yapılan açıklama şöyle: “2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, 22 Haziran-4 Temmuz 2017 tarihleri arasında ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Bu nedenle adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM’nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.”

Haberin Devamı

KİMLER TERCİH YAPABİLECEK?

2017-YGS’ye giren adaylardan en az bir puan türünde 150 veya daha fazla YGS puanı alan adaylar, Y-YGS ve varsa Y-LYS puanlarını da göz önünde tutarak kılavuzdaki açıklamalara göre tercihlerini internetten bireysel olarak yapabilecekler.

LYS TERCİH İŞLEMLERİ NE ZAMAN?

ÖSYM’nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlandı. Bu nedenle, adayların tercihlerini yapmadan önce tercih süresinde ÖSYM’nin internet adresinden yeniden yayımlanacak kılavuzu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekiyor.

2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’na, bugünden itibaren 26 Temmuz’a kadar ÖSYM’nin “http://www.osym.gov.tr” internet sitesinden ulaşılabilecek.

Haberin Devamı

TABLO 3 ÖNLİSANS TABLO 4 LİSANS İÇİN

Kılavuzda Tablo 3’te yer alan önlisans programlarını, 2017-YGS’de ilgili puan türünde 150 ve üzeri puan alanlar; Tablo 4’teki lisans programlarını ise 2017-YGS/LYS’lerde ilgili puan türünde 180 ve daha fazla puan alan adaylar tercihleri arasında gösterebilecek. Her adayın, girmek istediği programları Tablo 3 veya Tablo 4’ten bularak tercih sırasına koyması gerekiyor. Tercih sırası önemli. Tercih yanlışlıklarından doğacak sonuçların bütün sorumluluğu adaya ait olacak. Tercih alanlarının tamamının doldurulması zorunlu değil. Örneğin, bir aday tercih bildiriminde yalnızca dört programı göstermek istiyorsa ve bunlardan herhangi birine giremediği takdirde başka bir yerde okumak istemiyorsa, sadece bu dörtprogramı yazabilecek. 2017-ÖSYS sonuç bilgilerinde her adayın hesaplanan yerleştirme puanlarına ilişkin başarı sıraları yer alacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!