Spiral kaçakçısı!.. 10 yıl hapsi isteniyor

Güncelleme Tarihi:

Spiral kaçakçısı.. 10 yıl hapsi isteniyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2017 12:58

Atatürk Havalimanı’ndan Türkiye’ye kaçak yollardan doğum kontrol aleti olan 420 adet spirali sokmaya çalışan İranlı Morteza Vatani’nin Kaçakçılığa konu eşyayı gümrük işlemlerine tabi tutmaksızın ithal etmek" suçundan 10 yıla kadar hapsi istendi.

Haberin Devamı

Yurtdışından geldiği Atatürk Havalimanı’nda valizlerinde toplam 420 adet ‘spiral’ bulunan İranlı Morteza Vatani hakkında kaçakçılık suçundan 10 yıl hapis cezası istendi.

Spiral kaçakçısı.. 10 yıl hapsi isteniyor
İran’dan 28 Nisan günü uçakla İstanbul, Atatürk Havalimanı’na gelen İran uyruklu Morteza Vatani(37) “Gümrüğe tabi eşyam yok” anlamına gelen Yeşil Hattı geçip Gümrük Kontrol Noktasını da geçtikten sonra Gümrük Muhafaza memurları tarafından durduruldu. Valizleri x-ray cihazına sokuldu. Şüpheli yoğunluk tespit edilmesi üzerine Vatani ve valizleri muayene peronlarına alındı. Yapılan kontrolde valizlerde toplam 420 adet spiral cinsi eşya tespit edildi. İranlı Vatani gözaltına alınırken kaçak spirallere de el konuldu.

Haberin Devamı

Morteza Vatani polise verdiği ifadesinde şunları anlattı: “İnşaat işi yapıyorum. Türkiye’ye 6’ncı gelişim. Turist olarak geldim. Bahsi geçen eşyalar bana ait değil arkadaşlarım Türkiye’ye getirmem için bana verdi. Bunlar için hiçbir ücret ödemedim. Bu eşyaları beni karşılayacak olan arkadaşlarım alacaktı.

Vatani polis ifadesi sonrası savcı talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Eşyaların gümrüklenmiş değeri 42 bin 126 TL olarak hesaplandı.
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı yürüttüğü soruşturma sonunda Morteza Vatani hakkında “Kaçakçılığa konu eşyayı gümrük işlemlerine tabi tutmaksızın ithal etmek” suçundan 1,5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!