Spermci profesöre 3 ay uzaklaştırma

Güncelleme Tarihi:

Spermci profesöre 3 ay uzaklaştırma
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2002 01:45

Odacıdan bile sperm aldığı anlaşılan Çukurova Üniversitesi profesörlerinden İ.K, üç ay görevden uzaklaştırıldı.

Adana'da muayenehanesine gelen hastalara kısırlık tedavisi yaptığını söyleyip, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi personelinden aldığı spermlerle hamile bıraktığı iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Prof. Dr. İ.K, 3 ay süreyle görevden uzaklaştırıldı.

Rektör Prof. Dr. Yalçın Kekeç, karıştığı skandalın gazete ve televizyonlarda yer almasından sonra Çukurova Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı öğretim üyesi İ.K'yı soruşturmanın selameti açısından görevden uzaklaştırıldığını açıkladı. Rektör Prof. Kekeç, olaya adı karışan asistanlar Ü.A ve M.Ş ile hemşire F.K.'nın da baskı altında kalmadan ifade verebilmeleri için gerekli önlemlerin alındığını, onlar için de benzer bir uygulamaya gidebileceklerini söyledi.

HASTA KAYGILANMASIN

Rektör Kekeç, Prof. Dr. İ.K'nın muayenehanesine gelen hastalara hastane personelinden aldığı spermleri verdiği, sperm hazırlama işlemlerinin Tıp Fakültesi'nin ilgili bölümünde yapıldığı iddialarına dikkat çekerken ‘‘Yönetimimizin aldığı görevden uzaklaştırma kararı kendisine ulaştırılacak. Konuyu derinlemesine soruşturuyoruz. Olaya kimler karıştıysa cezasını çekecek. Hastanemizde kayıtlı olarak kısırlık tedavisi görüp çocuk sahibi olan hastalarımızın kaygılanmasına hiç gerek yok’’ dedi.

Kısırlık tedavisi, tüp bebek, aile planlaması dallarını kapsayan İnfendite Bölümü'nün sorumlusu olan Prof. Dr. İ.K, çevre il ve ilçelerden de muayenehanesine gelen erkeğin kısır olması nedeniyle çocuk sahibi olamayan çiftlere, hastanede asistan, öğrenci, bekçi, odacı, hastabakıcı olarak çalışan personelden aldığı spermle aşılama yaparak hamile bırakmakla suçlanıyor. Asistanlar Ü.A ve M.Ş'nin de aynı soruşturma kapsamında, Prof.Dr. İ.K ile işbirliği yaptığı iddiası ile ifadelerine başvuruldu.

Beni tehdit etti

Prof. Dr. İ.K ile işbirliği yapmakla suçlanan Dr. M.Ş de, Prof. Dr. İ.K'nın, eşi kısır olan kadınlara başkalarından alınan spermleri aşılayarak hamile kalmasını sağladığını ileri sürdü. Dr. M.Ş, ‘‘Başta karşı çıktım. Ama hemen 'Bu işi yapmıyorsan bu klinikte yoksun' diye tepki koyuyordu. Her hasta bir haftada 10 kez muayenehanesine gidiyordu. Düşünürseniz, her hastadan yaklaşık 1 milyar lira kazanıyordu’’ diye konuştu.

Hemşire F.K.'nın konuştuğu asistanlardan Ü.A. ise olayın kapatılacağını, Prof. Dr. İ.K.'ya bir şey olmayacağını iddia etti.

Profesör yıllardır bu işi yapıyor

Kanal D'de önceki akşam yayınlanan Haber Özel ekibinin yaptığı gizli kamera çekimlerinde hemşire F.K, soruşturmasındaki ifadesini tekrarladı. F.K, Prof. Dr. İ.K'nın uzun yıllardır bu işi yaptığını, ancak muayenehanesinden gönderdiği hastaların hiçbirinin hastane kayıtlarının tutulmadığını belirterek ‘‘Prof. Dr. İ.K, asistanlara baskı kurup öğrencilerden, asistanlardan, kapıcıdan sperm toplatıyordu. Bizim bildiğimiz Kozan'da bir ailenin 4-5 yaşında çocuğu var. Bir sosyal facia olacak. Belki de ileriki yıllarda baba aynı, anne ayrı kardeşler bilmeden birbiriyle evlenecek’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!