SP'den hükümete Kıbrıs desteÄŸi

Güncelleme Tarihi:

SPden hükümete Kıbrıs desteği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2001 14:44

Saadet Partisi Grup Başkanvekili Veysel Candan, Kıbrıs konusunda hükümete tam destek verdiklerini belirterek, "Eğer, Kıbrıs Rum Kesimi AB`ye alınırsa KKTC de Türkiye ile entegre olacaktır. Yani KKTC'yi, Türkiye'ye ilhak etmekten başka çare kalmaz" dedi.

Haberin Devamı

Candan, SP Genel Merkezi`nde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

Ülkenin, ekonomik ve siyasi krizle karşı karşıya olduğunu ve hükümetin kamuoyu desteğini yitirdiğini öne süren Candan, ``Hükümetin vücut kimyası bozulmuştur. Bu şartlarda devam etmek mümkün değildir. Bu hükümet istifa etmelidir`` diye konuştu.

Veysel Candan, Devlet Bakanı Kemal Derviş`i de eleştirerek, tüm ekonomik göstergelerin Türkiye ekonomisinin kötüye gittiğini açıkça ortaya koyduğunu, 2002 bütçesinin tam bir iflas bütçesi olduğunu öne sürdü.

Ekonominin kilitlendiğini, siyasetin de kilitlenme noktasına geldiğini ve bunun tek çaresinin sandık başına gitmek olduğunu savunanCandan, seçim yasası ve siyasi partiler yasasının mutlaka değiştirilmesi gerektiğini kaydetti. Kıbrıs konusunda, hükümete tam destek verdiklerini söyleyen Candan, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

``Kıbrıs meselesi, Avrupa Birliği (AB) tarafından engelleniyor, bir oldu-bittiye getirilmeye çalışılıyor. AB`den vazgeçilebilir ama Kıbrıs`tan asla vazgeçilemez. Dün olduğu gibi bugün de Kıbrıs için bedel ödemeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. AB ülkelerinin, özellikle de Yunanistan`ın şimdiye kadar Türkiye ile olan ilişkilerinde yapılan anlaşmaların hiçbirine uymadığını görmekteyiz. Oaçıdan, AB burada doğrudan taraf olmuştur. Eğer, Kıbrıs Rum Kesimi AB`ye alınırsa KKTC de Türkiye ile entegre olacaktır. Yani KKTC`yi, Türkiye`ye ilhak etmekten başka çare kalmaz.``

Afganistan`daki son gelişmeleri de değerlendiren Veysel Candan, Afganistan`da yaşanan olayların perde arkasının kendilerini haklı çıkardığını, Afganistan`da ``kukla hükümet kurma çalışmaları`` yürütüldüğünü öne sürdü.

``Türkiye`nin Afganistan konusunda çok pasif kaldığı`` görüşünü savunan Candan, ``Afganistan`da aç kurtlar sofrası oluÅŸturulmuÅŸ ve herkes payını almaya çalışıyor. Afganistan, Afganlılarındır`` diye konuÅŸtu.Â
  Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!