Spartak Moskova'ya alkış

Güncelleme Tarihi:

Spartak Moskovaya alkış
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 1999 00:00

Haberin Devamı

PKK yalancı Türkiye cennet Tank bile görmedik Bizimkiler uyuyor

Bölücü örgüt PKK'nın büyük kentlerde başlattığı terör eylemleri ile Türkiye'ye gidecek turistlere yönelik tehditlerine, dünyadan çeşitli tepkiler geliyor. Kimi hükümetler ve basın, Türkiye'ye gitmekte sakınca olmadığını vurgulamakla birlikte, vatandaşlarından tedbirli olmalarını isterken, kimilerinin de, PKK'nın olumsuz kampanyasına destek verir nitelikte açıklamalar yapmaları dikkat çekiyor. En yürekli açıklama ise Antalya'da kamp yapan Rusya'nın bir numaralı futbol takımı Spartak Moskova'dan geldi. Spartak Moskova yetkilileri ülkelerine dönerken, Ankara'da TASS Ajansı'na, ‘‘Bi Türkiye'de ve özellikle Antalya'da, ne yollarda tank, ne de herhangi bir olay gördük. Daha mükemel bir yer hayal bile edemezdik’’ açıklamasını yaptılar. Rusya'ya dönüşte Antalya'dan Ankara'ya gelen Spartak Moskova'lılar burada TASS muhabirinin sorularını yanıtladı.

TASS'ın, ‘‘Biliyormusunuz PKK Türkiye çapında terör eylemleri başlattığını ilan etti. Siz orada ne yaptınız? Herşey yolunda mı?' sorusuna, Spartak Moskova yöneticilerinden Aleksander Lvov, şu karşılığı verdi: ‘‘Daha mükemmel yer herhalde dünyada yok. Rus basınında çıkan Türkiye'de PKK terörü başladı ve bu yaz Ruslar Türkiye'ye gitmesin haberlerini Antalya'da duydukça şaşırıp kalıyorduk. Biz orada bulunduğumuz için PKK terörü ve Türkiye'nin tehlikeli ülke olduğu yolundaki haberlerin pis bir kampanya olduğunu düşünüyoruz. Maalesef Moskova basını da bu işe alet olmuş. Halkımız PKK propagandası yapıyorlar. Antalya'da bizim bulunduğumuz süre içinde tek bir zırh gördük... O da Spartak takımı amblemindeki kalkan işareti' dedi.

Spartak Moskova'lılar bu kadar cesur konuşurken, Ruysa olaya temkinli yaklaştı. Dışişleri Sözcüsü Vladimir Rahmanin, ‘‘Tedirginiz. Dikkatle izliyoruz. Niyetleri buysa, terörizmi kınıyoruz. Türk tarafıyla temas halindeyiz.. Ancak şu an, vatandaşlarımıza Türkiye'ye gitmeyin demiyoruz’’ diye konuştu.

BELÇİKA BASINI: GİDİN

Belçika gazeteleri, Türkiye'ye gidecek turistlerin paniğe kapılmalarına gerek olmadığını duyurdu. Dün gazeteler, Türk hükümetinin her türlü tedbiri aldığını yazarken, bir Avrupalı diplomatın ağzından, ‘‘Türkiye'de alınan tedbirlerin son derece etkili olduğunu’’ belirttiler ve bu görüşü savunan diplomatın iki hafta sonraki Paskalya tatilini Türkiye'de geçireceğine dikkat çektiler.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!