SP’yle ittifak onda

Güncelleme Tarihi:

SP’yle ittifak onda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2015 21:32

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Saadet Partisi’yle (SP) seçim ittifakı için doğrudan devreye girdiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

SP’nin iki önemli ismi Oğuzhan Asiltürk ve Temel Karamollaoğlu ile görüşen Davutoğlu, SP’yle pazarlığı yürütmek üzere, daha önce MHP ile koalisyon görüşmelerini de yürüten eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’i görevlendirdi.


SP 20’DE ISRARLI


Davutoğlu’nun 3 hafta önce Başbakanlık Resmi Konutu’ndaki bu randevusunun ardından başlayan ve Çelik ile Asiltürk üzerinden yürüttüğü pazarlıkta SP, Meclis’te grup oluşturabilmeleri için gerekli olan 20 kişilik kontenjan istedi. AK Parti ise 6-7 kişilik bir kontenjan önerdi. SP, 20 kişilik kontenjan önerisinde ısrarcı oldu. Asiltürk Hürriyet’e, “Meclis çalışmalarına gerekli katkıyı sağlayabilmemiz için grup oluşturacak bir sayı bizim için olmazsa olmaz. Kabul edilmezse seçime tek başımıza gireceğiz” dedi.

Haberin Devamı


ERBAKAN SÜRPRİZİ


20 kişilik kontenjan önerisine sıcak bakmayan AK Parti’nin yarınki kongreden sonra nihai kararını SP’ye bildireceği belirtilirken, kulislerde, “Belki ilk önerilen rakamda bir-iki artış olabilir ancak daha fazlası mümkün değil” görüşü dillendiriliyor. AK Parti’nin, SP ile ilişkileri bozulan merhum Başbakan Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan ile de el altından temasa geçtiği, SP ile ittifak olmazsa Erbakan ile bir- iki SP kökenli isme listelerinde yer verebileceğinden de söz ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!