SP: Ecevit istifa etmeli

Güncelleme Tarihi:

SP: Ecevit istifa etmeli
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2001 14:49

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün, eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın hakkında Meclis Soruşturması açılmasına ilişkin oylama sonucunun, "Koray Aydın şahsında Ecevit hükümetinin sorgulanması olduğunu" belirtti.

Haberin Devamı

Lütfü Esengün, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, "MHP`nin, Koray Aydın`ı kurtarmak için gösterdiği çabalar, adaletten kaçma uğraşları sonuç vermemiş, Müsteşar Yardımcısı`na varıncaya kadar pisliğe batmış bir bakanlıkta, bakanın sorumluluktan, hesap vermekten kaçmasına TBMM izin vermemiştir" dedi.

Lütfü Esengün, MHP`nin de şaibe altında kaldığını ileri sürerek, "Şimdi MHP, Koray Aydın`a isnat edilen suçların siyasi sorumluluğu altındadır. Şimdi tartışmalı olan Koray Aydın`la beraber Sayın Bahçeli`nin de itibarıdır. MHP`nin 2.5 yıllık itibarında da sadece beceriksizlikler, başarısızlıklar vardır. DSP`ye, Ecevit`e teslimiyet vardır" diye konuştu.  Hiçbir siyasi partinin MHP kadar süratle yıpranmadığını öne süren Esengün, "Ayıp, hükümetin ayıbıdır. Cezai sorumluluk Koray Aydın`a ait olsa da siyasi sorumluluk, başta MHP olmak üzere tüm hükümetindir" dedi.
       Â
"Başbakan Bülent Ecevit`in, bakanı hakkında soruşturma açılan bir hükümetin başında daha fazla duramayacağını" da öne süren Lütfü Esengün, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Sayın Ecevit, istifa etmediği takdirde yolsuzluğun, ihaleye fesat karıştırmanın, rüşvetin Başbakanı olacaktır. Bütün bu iddiaları içine sindirmiş olacaktır. Sayın Ecevit, dünkü oylamanın ne anlama geldiğini bilmek zorundadır. Tabii Koray Aydın da şimdi ciddi anlamda, milletvekilliğinden istifa etmeyi düşünmelidir. Yargıda aklandıktan veitibarı gerçekten iade edildikten sonra Meclis`e dönmelidir."

NÄ°YET MEKTUBU TASFÄ°YE PROGRAMI

Esengün IMF`ye verilen niyet mektubuna göre, Türkiye`nin önümüzdeki dönemde çok daha zor bir yıl geçireceğini savunarak, "Niyet mektubu, ekonominin battığının belgesidir, bir tasfiye programıdır" dedi. Esengün, şunları kaydetti:

"Bir iflasnamedir, bir tasfiye programıdır. Akaryakıt tüketim vergisi baÅŸta olmak üzere vergiler artacak, özel vergiler artarak devam edecek, ama faizden vergi alınmamaya da devam edilecek. Enerji Bakanı, akaryakıt tüketim vergisini içine sindiremediÄŸini ifade etmekte. Bu hükümet, içine sindiremediÄŸi icraatı yapan bir hükümet olarak anılacaktır. Aslında bu hükümetin millete yaptığı ihanettir, aldığı oylara ihanettir. ANAP`lılarla MHP`lilerin vatana ihanet tartışması yerine, millete nasıl ihanet ettiklerini tartışmaları isabetli olacaktır."Â


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!