SP: Dikta özlemcileri ülkeyi cezaevine dönüÅŸtürme gayretinde

Güncelleme Tarihi:

SP: Dikta özlemcileri ülkeyi cezaevine dönüştürme gayretinde
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 31, 2002 15:07

SP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Budak, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 159 ve 312. maddelerinde düzenleme öngören Uyum Yasa Tasarısı'nı eleştirerek, "Bu düzenlemeyi kaleme alan kafa, muhalefetsiz bir yönetim arzusu içerisinde olan diktatörlük sevdalılarıdır" dedi.

Haberin Devamı

Budak, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Uyum Yasa Tasarısı'nın, "milletin sesini kesebilmek, muhtemel tepkileri önlemek" amacıyla gündeme getirildiğini söyledi. Bu anlayışla, sinmiş birey, korku toplumu, baskıcı-totaliter devlet meydana getirilmeye çalışıldığını öne süren Budak, şöyle konuştu:

"Ülkemizde uygulanan ağır ve aksak demokrasi uygulamaları, yapılacak değişiklikle içinden çıkılmaz bir hale sokuluyor. Uyum Yasası ile nerede, ne zaman, kime, nasıl uygulanacağı belli olmayan kavramlar getiriliyor. Tek ses duyma arzusu içine giren dikta özlemcileri,  muhalif olan bütün sesleri kesmeyi istiyorlar. Bunlar, ülkeyi insanların (hindi gibi düşünüp, papağan gibi konuştuğu) açık bir cezaevine dönüştürme gayretine girmişlerdir. Türkiye bu iktidar elinde (korku cumhuriyeti yapılmak istenmektedir."

Haberin Devamı

MUHALEFETSİZ YÖNETİM ARZUSU

Milli birlik ve bütünlün, hak ve hürriyetleri kısıtlayarak, milletin elini kolunu bağlayarak, ağzına kilit vurarak sağlanamayacağını kaydeden Budak, çarenin temel hak ve hürriyetlerin bütün unsurlarıyla hayata geçirilmesi olduğunu söyledi. Budak, şunları kaydetti:

"(Demokratik gelenekler yerleşecek diye kamu düzenini gözden çıkaramayız) diyecek kadar totaliter eğilimler içerisinde bulunanların ülkeyi yönetmesi bir talihsizliktir. Hangi asırda ve ortam içerisinde bulunduklarının bile farkında değiller. Bu düzenlemeyi kaleme alan kafa, muhalefetsiz bir yönetim arzusu içerisinde olan diktatörlük sevdalılarıdır. Bumerang ne kadar uzağa  atılırsa atılsın, gerisin geriye döner. Bugünün  konjonktüründe  kendilerini asli unsur görenlerin yarın ne olacağının asla garantisi yoktur."
  Â


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!