SP’den Çin’i protesto mitingi

Güncelleme Tarihi:

SP’den Çin’i protesto mitingi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2009 01:10

Saadet Partisi bugün saat 17.00’de İstanbul Çağlayan Meydanı’nda Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde yaşananları protesto mitingi düzenleyecek.

SP İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan, Doğu Türkistan halkının her zamankinden daha fazla bir vahşetle karşı karşıya olduğunu belirterek, "Milletimiz mazluma dost olduğunu göstermiştir ve zalimin de karşısında olduğunu haykırmıştır. Biz bu sebeple tekrar milletimizin hislerine tercüman olmak için pazar günü miting düzenliyoruz" dedi. Erdoğan, düzenleyecekleri Çin’i protesto mitingine başta dernek, vakıf, sendika, gençlik örgütü, Doğu Türkistan Dernekleri, futbol taraftar dernekleri, kadın platformları olmak 250’ye yakın sivil toplum kuruluşunun destek vereceğini bildirdi.

Hükümet fırtınaya tutuldu

SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş dün, Burdur’un Çavdır ilçesinde partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi. Hükümeti eleştiren Kurtulmuş, şunları söyledi: "Türkiye kötü bir vaziyette. Okyanusun ortasında yelkenleri delik bir gemi olarak bu fırtınaya yakalandı. Bir an önce hükümetin sağlam bir limana doğru kaçmak isteyeceği, onu da beklentilerin çok daha öncesinde bir erken seçim olduğu kanaatindeyim. Sayın Başbakan’ın, önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde, gücünün daha fazla azalmaması ve güven tazelemek için bir erken seçimi gündeme getireceğini tahmin ediyorum. Türkiye bu parlamentoyu sonuna kadar götüremeyecek. Hükümet özellikle iktisadi problemler dolayısıyla ağır bir tablo ile karşı karşıyadır. 2010 yılında bu erken seçimin olması mukadderdir."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!