SP: 2002 bütçesi iflasın itirafı

Güncelleme Tarihi:

SP: 2002 bütçesi iflasın itirafı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2001 12:06

SP Genel Başkanı Recai Kutan, "2002 yılı bütçesi tam bir iflas bütçesidir" dedi.

Haberin Devamı

Kutan, Trabzon`un Araklı İlçesi`nde düzenlenen mitingde, Türkiye`nin son 4,5 yıldır çok kötü şekilde yönetildiğini belirterek, ``Bunlar beceriksiz, basiretsiz. Son 2,5 yılda faizcilere verdikleri para 100 milyar dolardır. Şu anda Türkiye`nin topladığı bütün vergiler faiz ödemesine yetmiyor. 2002 yılı bütçesi tam bir iflas bütçesidir. Tek çözüm bu hükümeti baştan atmaktır`` dedi.

Türkiye`de yaşayanların yüzde 45`inin tarımla uğraştıklarını belirten Kutan, bu kesimin milli gelirden aldıkları payın yüzde 14-15 olduğunu söyledi. Kutan, ``Adil bir gelir dağılımı olsa, bunların 3 misli gelir alması lazım`` diye konuştu.

Doğu Karadenizli çiftçilerin daha da perişan hale getirildiğini savunan Kutan, şöyle devam etti:

``Doğu Karadeniz, dünya fındık üretiminin yüzde 70`ini elinde bulunduruyor ve fındığın yüzde 80`i Türkiye`den gidiyor. 200 bin aile fındık ticaretinden geçiniyor. Ne yaptılar bu beceriksizler? Bir kararname çıkardılar, (Fındık alanlarını dağıtacaksınız, fazla oluyor satamıyoruz) dediler. Fındık yerine kivi ekmeliymişiz. Fındıktan bu ülkeye yılda 600-700 milyon dolar giriyor. 600-700 milyonluk kiviyi kime satacaksınız? Bunlar Türkiye`yi de, ziraatı da bilmiyor. (Çay da ekmeyin) diyorlar. Çünkü Türkiye çay bakımından iyi bir pazar. Milletlerarası bazı tekeller var. Onlar gelsin istiyorlar. Onlar gelse, kendi stoklarındaki çayları Türkiye`ye getirecekler. Aynı sorun tütünde de var.``

Haberin Devamı

IRAK'A MÃœDAHELE EDÄ°LECEK

Kutan, ABD`deki terörist saldırılara da değinerek, ``İddiaya göre 6 bin civarında masum sivil halk öldü. Bu eylemi kimin yaptığı hala belli değil. Ama ABD`nin işine geldiği için, (Bunu yapan Afganistan) dediler. Uzun zamandır, Orta Asya`nın bütün enerji kaynaklarını kendi çıkarlarına göre kullanmak için fırsat kolluyorlardı ve Afganistan`a saldırdılar. Türkiye de IMF`den alınacak 8-10 milyar dolar için asker gönderdi. Buna karşı çıkan tek parti SP oldu`` dedi.

Kutan, ABD`nin, önümüzdeki günlerde Irak`a saldırmasının söz konusu olabileceÄŸini de belirterek, ``Göreceksiniz bir müddet sonra IMF`den gelecek bazı paralar için, (AnarÅŸi ve terörle mücadele ediyoruz) diye Irak`a müdahale edilebilir. Türkiye en azından Ä°ncirlik Hava Ãœssü`nü kullandırabilir. Buradan sesleniyoruz. KomÅŸu kardeÅŸ ülkeye, bizim üzerimizden saldırıda bulunulmasına kesin olarak müsaade etmeyeceÄŸiz`` diye konuÅŸtu.Â
 Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!