Sözleşmeyi imzaladılar, şimdi sıra uygulamada

Güncelleme Tarihi:

Sözleşmeyi imzaladılar, şimdi sıra uygulamada
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

63 sivil toplum kuruluşunun büyükşehir, ilçe ve belediye başkan adaylarıyla imzaladığı sözleşme seçilen adayları bağlayacak. Büyükşehir adaylarından 6'sı sözleşmeye imza attı.

Seçimlere iki gün kala sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde hazırlanan ‘‘Toplumsal Sözleşme’’ seçime katılan tüm belediye başkan adaylarına ulaştırıldı. Geçtiğimiz pazartesi düzenlenen imza törenine Büyükşehir Belediye Başkan adayları davet edilmişti.

CHP Adayı Adnan Polat, ÖDP Adayı Vicdan Baykara, Liberal Parti Adayı Ayşe Kızılöz Özlü katılarak sözleşmeyi imzalamışlardı. Toplantıdan sonra sivil toplum kuruluşlarını temsilen oluşturulan bir grup ANAP Adayı Ali Talip Özdemir ve DSP Adayı Zekeriya Temizel'i ziyaret ederek sözleşmeyi imzalatmışlardı. MHP Adayı Ahmet Vefik Alp de sözleşmenin büyük bir bölümüne katıldığını belirterek metni imzalayanlardandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı ve FP adayı Gürtuna ise STK'larla yaptığı yoğun görüşme trafiğine ve sözleşmeyi inceletmesine rağmen imzalayıp imzalamayacağı konusunda son güne kadar bir cevap vermedi. Söylentilere göre Gürtuna, sözleşmenin özellikle ‘‘kadın kotası’’ konusundaki maddelerine pek sempatiyle bakmadı.

Toplumsal Sözleşme çalışmaları ilçeleri de kapsıyordu. Şişli'de Mehmet Emin Sungur (CHP), Emin Kul (ANAP), Mustafa Sarıgül (DSP) Salih Güngör (DYP), Kavaklı bağımsız Belediye Başkan Adayı Osman Bozkurt, Beyoğlu'nda Tuncer Necmioğlu (İP), Mustafa Sivridağ (ÖDP), Gülsen Tuncer (EMEP) imzaladılar. Kadıköy'de Ahmet Hamdi Doğan (DSP), Bozkurt Nuhoğlu (ÖDP), Önder Çeri (BP) sözleşmeyi imzalayanlar.

Beşiktaş'ta, Yusuf Namoğlu (ANAP), Kemal Ulusu (DYP), Necdet Aral (FP), İnci Binışık (Bağımsız), Mustafa Işık (DTP). DSP Adayı Tankut Dinç ise, sözleşme metninin zaten kendi programlarında olduğunu imzalamaya gerek duymadıklarını söylemiş. Çağdaş Levent, Bebek, Arnavutköy dernekleri tarafından yürütülen çalışmada sözleşmenin imzalatılmasına gerek duyulmayan adaylardan biri de Beşiktaş Belediye Başkanı ve CHP Adayı Ayfer Atay'dı! Çağdaş Levent Derneği Başkanı, Atay'ın zaten sözleşmeye uyduğunu imzalatmaya gerek duymadığını söyledi.

Sözleşme çalışması seçimlerden sonra da devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!