Sözleşmeli öğretmenlik başvuruları MEB tarafından uzatıldı... Başvurular için son gün ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

Sözleşmeli öğretmenlik başvuruları MEB tarafından uzatıldı... Başvurular için son gün ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2018 09:46

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için başvuru süreci uzatıldı. MEB sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla başvuru süresini 9 Mart tarihine kadar uzattı. MEB'in ilanına başvurmak isteyen adaylar yarına kadar MEBBİS üzerinden başvuru işlemlerini yapmak zorunda. Peki sözleşmeli öğretmenlik başvuruları nasıl yapılır? Hangi branşlarda öğretmen alınacak?

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bünyesindeki öğretmen açığını kapatmak için yapacağı sözleşmeli öğretmen alım başvuruları için bugün son gün. MEBBİS sistemi üzeri yapılan başvuru işlemini şu ana kadar yaklaşık 125 bin aday gerçekleştirdi. MEB'in alım ilanına henüz başvurmayan adaylar ise alımlar için nasıl başvuru yapılacağını ve sözlü sınavların ne zaman yapılacağı gibi konuları merak edip araştırıyor. Peki sözleşmeli öğretmenlik başvuruları nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmenlik için başvuru şartları neler? Peki sözleşmeli öğretmenlik başvuruları nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmenlik için başvuru şartları neler? MEB hangi branşlarda alım yapacak?

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ALIMI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ataması yapılacak yeni 20 bin sözleşmeli öğretmen için başvurular 2-9 Mart arasında yapılıcak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sosyal medya hesabı üzerinden 20 bin sözleşmeli öğretmenlik ataması için başvuru süresini, 9 Mart Cuma günü saat 17.00’ye kadar uzatıldığını açıkladı. Sözlü sınavlar ise 14 Nisan-8 Mayıs arasında gerçekleşecek. Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda olacak.

Haberin Devamı

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ALIM BAŞVURUSU NEREDEN YAPILACAK?

Sözleşmeli öğretmenlik için başvurular http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinden alınacak. 2 Mart'ta ön başvurusu alınmaya başlanan sözleşmeli öğretmenlik sınav merkezi tercihleri 8 Mart'ta yapılacak. Adaylar yayımlanan duyuruda belirtilen sözlü sınav merkezleri listesinde, sınav merkezlerinden en fazla beş tercih yapabilecek. Tercih ettiği sınav merkezlerinden birine yerleştirilemeyenler, söz konusu sınav merkezleri arasından Bakanlıkça belirlenecek sınav merkezinde sözlü sınava alınacak.

MEBBİS ÖĞRETMEN GİRİŞİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALIMLARDA "KPSS" ŞARTI

Adaylar; Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (Lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil ( İngilizce), rehberlik, okul öncesi ve sınıf öğretmenliği alanları bakımından ‘KPSSP121’ puan türünden; Almanca, Arapça, Çince, Fransızca ve Rusça alanlarına ‘KPSSP120’ puan türünden, diğer alanlar bakımından ise KPSSP10 puan türünden 50 ve üzerinde puan almış olmaları kaydıyla başvurabilecek.

Haberin Devamı

MEB HANGİ BRANŞLARDA ALIM YAPACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yapacağı 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasıyla ilgili kontenjan bilgilerini açıkladı buna göre en çok kontenjan 3 bin 806 ile sınıf öğretmenliğine ayrılırken, onu 2 bin 2 ile İngilizce ve 1.907 ile din kültürü ve ahlak bilgisi branşları takip etti. 2018 yılı sözleşmeli öğretmenlik için başvurular 2-8 Mart; sözlü sınavlar ise 14 Nisan-8 Mayıs arasında yapılacak.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMNENLİĞE BAŞVURMAK İÇİN TIKLAYINIZ

KİMLER TERCİH YAPABİLECEK?

Sözlü sınavda adaylar, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, iletişim becerileri, öz güven ile ikna kabiliyeti, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, topluluk önünde temsil yeteneği, eğitimcilik nitelikleri yönüyle değerlendirilecek. Sözlü sınav sonucunda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılarak sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkını elde edecek. Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 20 eğitim kurumu için elektronik ortamda tercihte bulunabilecek.

BAKMADAN GEÇME!