Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları için MEB saat verdi mi?

Güncelleme Tarihi:

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları için MEB saat verdi mi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2019 09:41

Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıklayacağı sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları, kurumun resmi internet sitesi üzerinden sorgulanabilecek. TC Kimlik Numarası ile kolayca öğrenilebilecek olan sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları sonrasında tercihler için yeni bir süreç başlayacak. Tercih aşamasının tamamlanmasının ardından kuralar çekilecek ve öğretmenler görev yerlerini öğrenecek. Peki, sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları ne zaman ve saat kaçta açıklanacak? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Atamaya yönelik sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden açıklanıyor. KPSS puanı ve sözlü mülakat puanının ortalamasına göre atamaya yönelik hak kazanabilecek olan öğretmenler, kimlik bilgileri ile sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı'nın açacağı ekran üzerinden öğrenebilecek. Peki, sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları saat kaçta açıklanacak? İşte, sonuçların ardından dikkat edilmesi gereken detaylar

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN MÜLAKAT SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANIR?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden duyurulacak olan sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçlarının açıklama saati henüz belli olmasa da, öğle saatlerine doğru açıklanması bekleniyor. 

Sonuçlar açıklanır açıklanmaz haberimizin içerisine eklenecektir.

Haberin Devamı

SONUÇLAR SONRASINDA OKUL TERCİHLERİ NE ZAMAN ALINACAK?

20 bin sözleşmeli öğretmenin eğitim kurumu tercihleri 30 Temmuz-5 Ağustos'ta alınacak. Öğretmenlerin atama sonuçları 9 Ağustos'ta açıklanacak.

GÖREVE NE ZAMAN BAŞLAYACAKLAR?

Sözleşmeli öğretmenler, 9 Ağustos'ta yapılacak atamalarının ardından 2 Eylül itibarıyla göreve başlayacak.

ADAYLAR NASIL DEĞERLENDİRİLDİ?

Sözlü mülakat sürecinde adaylar, eğitim bilimleri ve genel kültür; bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü; iletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti; bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı; topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yönüyle değerlendirildi. 

TERCİH HAKKI İÇİN 60 PUAN ŞART OLACAK

Sözleşmeli öğretmenlik için sözlü sınava katılan ve puan elde eden öğretmen adayları, 60 ve üzerinde puan almaları halinde başarılı sayılarak sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkını elde edecek.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

Tercih sürecinde en fazla 20 (yirmi) eğitim kurumunu elektronik ortamda tercih edebilecek.

Tercihler, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecek. Tercihler herhangi bir il veya ilçe millî eğitim müdürlüğüne onaylatılacak.

Haberin Devamı

Adaylar tercih dışı seçenek olarak;

“Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum.”

“Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum.”

seçeneklerinden birini mutlaka işaretleyecek.

TERCİHLER ONAYLANMADAN ÖNCE DEĞİŞİKLİK YAPILABİLECEK

Adaylar il veya ilçe millî eğitim müdürlüğünce başvuruları onaylanmadıkça tercih değişikliği yapabilecek.

ATAMALAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecek.

Sözlü sınav puanının eşitliği halinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınacak; eşitliğin devamı durumunda diploma tarihi itibariyle önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana, eşitliğin bozulmaması durumunda ise sınav sonucu yeni açıklanan adaya öncelik tanınacak.

Haberin Devamı

KURALAR BİLGİSAYAR ORTAMINDA ÇEKİLECEK

Bilgisayar ortamında gerçekleştirilen atama sonuçları, Bakanlığın http://personel.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!