Sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

Sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2018 09:16

Vatandaşlar geçtiğimiz günlerde 20 bin sözleşmeli öğretmenlik ataması için yapılan, mülakat sonuçlarının ne zaman açıklanacağını öğrenmek istiyor. Öğretmen adayları sonuçların açıklanması ile ilgili aramalarını sürdürürken bir yandan da Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) açıklama yapılıp yapılmadığını sorguluyor. Peki, sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın başvurularını Mart ayında aldığı, 14 Nisan-8 Mayıs arasında ise sözlü mülakatlarını yaptığı sözleşmeli öğretmen atamaları için sonuçları ne zaman açıklayacağı merak konusu oldu. Günlerdir heyecanlı bir şekilde bekleyen vatandaşlar da sonuçların halen neden açıklanmadığını ve ne zaman açıklanacağını öğrenmek istiyor. İşte, 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması mülakatları hakkında detaylar...

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMASI MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçlarını henüz açıklamadı. Sonuçların muhtemelen bu hafta içinde açıklanacağı ön görülüyor. MEB söz konusu mülakat sonuçlarını açıklar açıklamaz haberimizden okuyabilirsiniz.

MEB 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasıyla ilgili kontenjan bilgilerini de paylaşmıştı. Buna göre en çok kontenjan 3 bin 806 ile sınıf öğretmenliğine ayrılırken, onu 2 bin 2 ile İngilizce ve 1.907 ile din kültürü ve ahlak bilgisi branşları takip etti. 

Haberin Devamı

TERCİH İŞLEMİ NASIL YAPILACAK?

MEB’in atama yapacağı 20 bin sözleşmeli öğretmenlik için başvurular Mart ayında alındı. Sözlü sınavlar ise 14 Nisan-8 Mayıs arasında yapılmıştı. Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 20 (yirmi) okulu elektronik ortamda tercih edebilecek.

Tercihler, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecek. Tercihler herhangi bir il veya ilçe millî eğitim müdürlüğüne onaylatılacak. Adaylar il veya ilçe millî eğitim müdürlüğünce başvuruları onaylanmadıkça tercih değişikliği yapabilecek. Adayların tercih dışı seçenek olarak; “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum”, “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum” seçeneklerinden birini mutlaka işaretlemesi gerekecek.

 Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Adayların puanlarının eşitliği hâlinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınacak, eşitliğin devamı hâlinde atanacak aday bilgisayar kurası ile belirlenecek.

 

BAKMADAN GEÇME!