Sözleşmeli er temini sonuçları açıklandı... Sözleşmeli er sonuçları sorgulama

Güncelleme Tarihi:

Sözleşmeli er temini sonuçları açıklandı... Sözleşmeli er sonuçları sorgulama
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2017 17:56

Sözleşmeli er temini sonuçları yüz binlerce kişi tarafından en çok araştırılan ve sorgulanan konular arasında yer alıyordu. Sözleşmeli er sonuçları Milli Savunma Bakanlığı'nın yaptığı duyuruyla birlikte açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından sınavı kazanan adaylar için ek açıklamalar getirildi. İşte, sözleşmeli er sonuçları ve detaylar.

Haberin Devamı

Milli Savunma Bakanlığı Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları “2017 Yılı Sözleşmeli Er Temini” 11 Aralık 2017 - 08 Ocak 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.

Seçim Aşaması Faaliyetlerine çağrılanlar, sorgulama sayfasında belirtilen tarih ve saatte MSB Personel Temin Dairesi Başkanlığı (Cebeci/ANKARA) adresinde hazır bulunacaklardır.

Seçim Aşaması Faaliyetleri;

a. Kayıt-Kabul, Fiziki Kontrol, Fiziki Yeterlilik Testi, Mülakat, Yüzme Sınavları (Sadece Dalgıç ve Kurbağa Adam Tercihi yapacaklar için) ve Hastane Sevk işlemleri aşamalarından oluşmaktadır.

b. Fiziki Yeterlilik Testi için tüm adayların, yanlarında spor kıyafeti (Eşofman, spor şortu, spor fanilası, spor ayakkabısı vb.) getirmeleri gerekmektedir.

c. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tercihi olan ve iyi seviyede yüzme bilen adaylara Kayıt Kabul aşamasında “Kurbağa Adam” ve “Dalgıç” sınıfları için tercih hakkı tanınacaktır. Tercihte bulunacak bu adaylar mülakattan başarılı olmaları durumunda ertesi gün yüzme sınavına alınacaktır. Yüzme sınavı, Kara Harp Okulu Komutanlığı Bakanlıklar/ANKARA adresinde yapılacaktır. Adayların yüzme sınavı için yanlarında mayo, terlik, bone ve havlu getirmeleri gerekmektedir.

Haberin Devamı

“Kurbağa Adam” ve “Dalgıç” sınıflarını tercih edecek adayların seçim aşamalarında başarılı oldukları takdirde “Sözleşmeli Er Olur/Komando Olur/Paraşütle Atlar/Dalgıç Olur/Kurbağa Adam Olur” kararlı sağlık raporu almaları gerekmektedir.

ER SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

“Dalgıç Olur/Kurbağa Adam Olur” raporu vermeye yetkili dört hastane bulunmaktadır. Bu hastaneler;

(1) Marmaris Devlet Hastanesi Nedip Cengiz Eker Binası / MUĞLA

(2) Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Ek Binası / KOCAELİ

(3) Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi / ANKARA

(4) Haydarpaşa Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesi / İSTANBUL
Sağlık işlemleriniz için sağlık kuruluşları tarafından herhangi bir ücret veya katkı payı alınmayacaktır.

ç. Yüzme sınavlarına girmeyecek adayların seçim faaliyetleri 1 gün, yüzme sınavlarına girecek adayların sınavları 2 gün sürecektir.

Haberin Devamı

d. Hafta sonları sınav yapılmayacaktır.

4. Adaylar Başvuru Kılavuzunda belirtilen belgeleri yanlarında getireceklerdir.

5. Askerlik hizmetini yapmamış adaylar seçim aşaması faaliyetlerine gelirken son 1(bir) ay içerisinde alınmış “Askerlik Durum Belgesi” getireceklerdir.

6. Adayların belgelerinin hem aslını hem de fotokopilerini getirmeleri, asıl belgelerini teslim etmemeleri önem arz etmektedir.

7. Adayların başvuru şartlarını taşıyıp taşımadıkları, getirecekleri belgeler üzerinden kontrol edilecektir. Adayların başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşıldığında veya evraklarının eksik/yanlış olduğu tespit edildiğinde, temin sürecinin hangi aşamasında olursa olsun işlemleri iptal edilecektir.

Haberin Devamı

8. Seçim aşaması faaliyetlerine gelmeden önce ilgili açıklamaları ve başvuru kılavuzunu tekrar okuyunuz ve çağrıldığınız tarihi mutlaka bir kez daha kontrol ediniz.

9. Bu duyuru tebliğ niteliğinde olup adaylara ayrıca posta veya telefon ile sınav tarihi tebliğ edilmeyecektir.

10. MSB Personel Temin Dairesi Başkanlığında sınav ve mülakat süresince adaylara yemek ve su ikramında bulunulacaktır.

BAKMADAN GEÇME!