Soyunma odası sapığı yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Soyunma odası sapığı yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2001 01:58

Stüdyosuna kurduğu gizli kamerayla ünlü mankenlerin kıyafet değiştirirken fotoğraflarını çektiği belirlenen fotoğrafçı Fevzi Hakan Kütükçüoğlu suçüstü yakalandı.

Mecidiyeköy'deki stüdyoda gerçekleştirilen çirkin kamera tuzağı, Kanal D'de yayınlanan, Kerim Can Kamal'ın hazırlayıp sunduğu 'Haber Özel' programında gözler önüne serildi. Bir internet sitesinde yayınlanmak üzere fotoğraf çektirmek için ünlü mankenlerin fotoğrafçısı Fevzi Hakan Kütükçüoğlu'nun stüdyosuya giden manken Emine Ün, soyunma odasına yerleştirilen gizli kamerayı fark etti.

Çekimden sonra, çıplak görüntülerini kaydeden kameradaki kaseti aldı. Organize Suçlar Şubesi'ne başvurarak, fotoğrafçı Kütükçüoğlu'ndan şikáyetçi oldu.

Muhabir manken kılığında

Operasyon düzenleyen polisle birlikte hareket eden 'Haber Özel' programının bir bayan muhabiri, çirkin tuzağı belgelemek için stüdyoya gidip, mankenlik ajansına vermek üzere fotoğraf çektirmek istediğini söyledi. Kütükçüoğlu'nun, muhabirin üzerini değiştirmesi için soyunma odasından dışarı çıktığı sırada, polisler baskın yaptı. Kütükçüoğlu'nun aynanın arkasına yerleştirdiği gizli kamera, çalışır halde bulundu. Kameranın son olarak, Kanal D muhabirini görüntülediği anlaşıldı. Tuzakçı fotoğrafçı Fevzi Hakan Kütükçüoğlu gözaltına alındı. Kütükçüoğlu'nun işyerinde ve evinde yapılan aramada, çoğu mankenlik ajanslarına vermek üzere fotoğraf çektirmeye gelen binin üzerinde genç kızın görüntülerinin yer aldığı 500 video kaseti bulundu. Görüntülerden bazılarının ünlü mankenlere ait olduğu belirtildi.

Tatlı kız ol ve soyun

Deşifre edilen kasetlerde, fotoğrafçı Fevzi Hakan Kütükçüoğlu'nun, mankenleri kamerasına çıplak görüntületmek için büyük çaba harcadığı, ‘‘Soyun kız, beni mahalle fotoğrafçısı mı zannettin? Oram buram görünür muhabbeti yapma. Çamaşır giymene gerek yok. Ben çıkayım sen onu giy. Ben profesyonelim. Kadınlarla çırılçıplak çalışırım. Daha yenisin, alışacaksın. Çıkar üstünü işte. Tatlı kızlar gibi ol’’ gibi sözler söylediği görüldü. Kütükçüoğlu'nun, çıplak görüntüleri şantaj amacıyla mı yoksa yurtdışında erotik görüntüler yayınlayan internet sitelerine satmak için mi aldığı araştırılıyor.

Ahlaksız adamı Emine yakalattı

Stüdyosundaki mankenleri, soyunma odasında gizlice görüntüleyen Hakan Kütükçüoğlu, deneyimli manken Emine Ün'ün dikkati sayesinde yakayı ele verdi. Kamera tecrübesi olan Ün, soyunma odasındayken aynadan yansıyan görüntüden içerideki kameranın kayıtta olduğunu farketti. Şimdiye kadar pek çok manken ve fotomodelin görüntülerini çeken Kütükçoğlu'nu yakalatan Ün olayı şöyle anlattı: ‘‘Kütükçüoğlu bir internet sitesinde benim biyografimi ve günlük hayatımı yayınlamak istediğini söyledi. Kabul ettim ve stüdyoya gittim. İlk çekimleri yaptıktan sonra, üstümü değiştireceğimi söyledim.

Hemen polise gittim

Soyunma odasına girdim, üstümdeki kıyafeti çıkarıp yeni kıyafetimi giydim. Üstümü başımı ve saçlarımı düzeltmek için aynanın karşısına geçtim. Bir arkadaşımla cep telefonuyla konuşurken, bir anda aynadaki objektifi fark ettim. Perdenin aralığından arkada üzeri örtülü bir kamera olduğunu gördüm. Bu bana stüdyoda olduğum için normal geldi. Fakat içime bir kurt düştü. Telefonla konuşurken oraya gidip kameranın üzerindeki örtüyü kaldırdım. Kameranın ışığı bantla kapatılmıştı, ama kamera çalışıyordu. Beynimden vurulmuşa döndüm ne yapacağımı şaşırdım.’’ Ün, çok korktuğu için o anda bir şey yapamadığını ve çekimleri sürdürdüğünü belirterek şöyle devam etti: ‘‘Kameranın üzerindeki örtüyü kapattım ve hiçbir şeyi hissettirmeden aşağı inip çekime devam ettim ama çok korkmuştum. Çekim bittikten ve onlar dışarı çıktıktan sonra, hemen kameraya koştum ve kameranın içindeki kaseti çıkardım. Sonra da 'Acil bir işim çıktı' diyerek, hızla stüdyodan ayrıldım. Oradan uzaklaştıktan sonra hemen polise gittim, olayı anlattım’’ dedi.

MGD olayı kınadı

Magazin Gazetecileri Derneği (MGD) Başkanı Nurettin Soydan, olayı kınayarak şu açıklamayı yaptı: ‘‘Hakan Kütükçüoğlu, 5 yıl önce MGD'ye üye olmak için başvurmuş ama reddedilmiş biridir. Bütün davetlerde Hakan Kütükçüoğlu ve benzerlerini görebilirsiniz. Herkesin, çok dikkatli olması lazım. Umarım bu son olur.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!