Soyman’ın gelini kusurlu bulundu

Güncelleme Tarihi:

Soyman’ın gelini kusurlu bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2012 02:00

Safiye Soyman’ın MS hastası oğluyla evlenip kısa süre sonra boşanma davası açan Gönül Akaröz, evlilik birliğinin bozulmasında ağır kusurlu bulundu. Akaröz, 1000 TL tazminat ödeyecek.

Haberin Devamı

SAFİYE SOYMAN'IN OĞLU BÖYLE EVLENMİŞTİ - FOTO GALERİ 

SANATÇI Safiye Soyman’ın MS hastası oğlu Harun Akaröz, bir süre önce Gönül Akaröz’le nikâh masasına oturmuş, evlendikleri ilk gün tartışma yaşayan taraflar karşılıklı olarak boşanma davası açmıştı. Davada gelin Gönül Akaröz, evlilik birliğinin bozulmasında ağır kusurlu bulundu. Davaya bakan Ankara 5’inci Aile Mahkemesi Hâkimi Sebahatin Ali Erdem, gerdek gecesi çıkan tartışmada Akaröz’ün kayınvalidesine yönelik “Sahterkarsınız”, kocasına yönelik “İktidarsızsın, malın da yok mülkün de” sözlerini hakaret kabul etti. Akaröz’ü 1000 TL tazminata mahkum eden hâkim Erdem, gerekçesini kararında şöyle açıkladı:

EVİ TERK EDİP GİTTİ

“Davalının, davacı Harun’un annesi Safiye Soyman’a ‘Çok sahtekar insansınız, yalancısınız, altınlarımı çaldınız’ şeklinde sözler söyleyerek hakaret ettiği, üzerine hücum ettiği, Harun’un odasının kapısını açarak ‘Senin erkekliğin yok, beni odana niçin çağırmıyorsun’ dediği, Ereğli dönüşünde de Harun için ‘Cinselliği olmayanla bir evlilik kesinlikle düşünemem, zaten malı da yokmuş mülkü de yokmuş’ şeklinde sözler sarf ettiği anlaşılmıştır. Gönül’ün evden ayrılarak gittiği, davalının altınları bahane ederek sorun çıkardığı, yeni evlendiği eşine ‘Erkekliğin yok’ ve benzeri sözlerle hakaret ettiği, aşağıladığı, küçümsediği, eşinin annesine ‘Yalan söylüyorsunuz, sahtekarsınız, altınlarımı çaldınız’ diyerek hakaret ettiği, davacı asil Harun’un olayların bu şekilde gelişmesinde hiçbir katkısı olmadığı gibi bir kusurunun da bulunmadığı, aksine olayların bu boyuta varmasına davalı Gönül’ün söz ve davranışlarının sebep olduğu, altınlarını veya ev veya araba alınmasına yönelik taahütlerin yerine getirilmemesi nedeniyle evden ayrıldığı; davacı, asile ve ailesine hakaretler ettiği, küçümsediği, boşanmaya neden olan olaylarda davalı Gönül’ün tam ve ağır kusurlu olduğu anlaşılmıştır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!