‘Soylu açıklamazsa belgeler çıkacak’

Güncelleme Tarihi:

‘Soylu açıklamazsa belgeler çıkacak’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2017 23:04

CHP, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla ilgili iddialarını sürdürürken Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Önümüzdeki hafta gensoru gündeme gelene kadar Soylu gerçekleri itiraf etmezse Demir’le ilişkisi üzerinden yeni bilgi ve belgeler ortaya çıkacak” dedi.

Haberin Devamı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bakanlığının bütçe görüşmelerinde sordukları sorulara yanıt alamadıklarını belirterek, “Adalet ve Kalkınma Partisi, Vedat Demir’den de Sayın Süleyman Soylu’dan da rahatsızdır. Önümüzdeki hafta gensoru gündeme gelene kadar bu konuyu Soylu açıklığa kavuşturmaz, gerçekleri itiraf etmezse Demir’le ilişkisi üzerinden yeni bilgi ve belgeler ortaya çıkacak” dedi. Özel, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

ANLATAMADIĞI CEVAPLAR

“Bizim beklediğimiz ama Süleyman kafanın çıkıp da anlatmadığı cevaplar var. Süleyman kafaya şunu söylemek gerekir; önümüzdeki hafta gensoru geldiğinde halen daha o sorulara cevap vermediysen o sorularla ilgili net olarak tarihleri bir kez daha sana soracağız ve nerede olduğunu ispatlamanı isteyeceğiz. O tarihi sen biliyorsun, ben de biliyorum. (Pensilvanya’da Fetullah Gülen’e) ‘Gitmedim’ diyorsa söylesin, tarihi açıklayacağım.

Haberin Devamı

KUDÜS İÇİN NOTA

Biz, dış politikanın Karaman il kongresinde tribünlerden alkış almak için kullanılacak bir mesele olmadığının altını çizmek istiyoruz. Karaman’dan üfürüyor ama öbür tarafta bir şey estiği yok. Reza Zarrab için iki nota verdiniz. Kudüs için verdiniz mi? Üç semavi dinin merkezi Kudüs, AKP hesabıyla yarım Zarrab etmiyor. Zarrab için iki nota ver, Kudüs için kılını kıpırdatma. Karaman kongresinde kaplan kesiliyor, ama Kudüs ile ilgili adımları atmaya geldiğinde ‘Pek yakında o adımları da atacağız inşallah’ diyor. Bu kabul edilebilir bir yaklaşım değil.

İYİ MUHALEFET ÖDÜLÜ

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ muhalefet tanımıyla MHP’yi ‘makbul muhalefet, majestelerinin muhalefeti’ durumuna düşürmüştür. İktidarın memnun olduğu muhalefet sadece Türkiye’de vardır. Bu nişanı aldı, boynuna taktı MHP. Saray’dan iyi muhalefet ödülünü aldı, boynunu taktı. Allah ona gönül vermiş, partileri bu hale düşürüldüğü için üzülen gerçek ülkücülere, sabır versin.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!