Soygunda genç kadın da yer almış

Güncelleme Tarihi:

Soygunda genç kadın da yer almış
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2014 15:39

PENDİK ‘te uzun namlulu silahlarla girdikleri bir kuyumcudan 4 kilogram ziynet eşyası ve para gasp edilmesi olayıyla ilgili biri kadın 7 kişi polis tarafından yakalandı.

Haberin Devamı

Şüphelilerden ikisinin kuyumcuyla girdikleri silahlı çatışma sırasında yaraladıkları ortaya çıktı. Şüphelilerle birlikte yaklaşık bir kilogram altın ve miktar para ele geçirildi. Olay sırasında yaralanan kadın şüphelinin de soyguna elinde tüfeği ile bizzat katıldığı öğrenildi. Şüpheliler adliyeye sevk edildiler.

FİLM GİBİ SOYGUN KAMERALARA YANSIMIŞTI

Pendik’te geçtiğimiz Pazartesi günü meydana gelen olayda bir otomobille kuyumcu dükkanın önüne gelen silahlı 5 kişi, havaya ateş ederek içeri girmişlerdi. Soyguncuların ikisi dışarıda kalarak yolu trafiğe kapatırken, içeri giren şüpheliler vitrinde bulunan altınları bir çantaya doldurmuşlar ancak bu sırada silahına davranan kuyumcuyla çatışmaya girmişlerdi. Kurşunların havada uçuştuğu olay sırasında şüpheliler olay yerinden bir otomobille kaçmışlardı.

YARALI ARKADAŞLARINI HASTANEYE GETİRİNCE YAKALANDILAR

Polisi alarma geçiren olayın ardından harekete geçen dedektifler şüphelilerin en az birinin çatışma sırasında yaralanma ihtimalini değerlendirerek İstanbul’daki tüm hastanelerde tertibat aldı. Gece saatlerinde özel bir hastaneden gelen iki yaralı haberi ekipleri harekete geçirdi. İki ayrı hastanede bulunan kadın M.Ç. ile M.K. isimli erkek yaralının ifadelerine başvuran polis bunların gündüz yapılan soyguna katılan kişiler olduğunu tespit etti. Şüpheliler onları getiren bir kişi ile birlikte gözaltına alındı.

HASTANEDE "ATIŞ TALİMİ YAPARKEN KENDİMİ VURDUM" DEMİŞLER

Hastaneye başvurduklarında "Atış talimi yapıyordum. Kendimi vurdum." diye söyleyen şüphelilerin karşılarında gerçek polisleri görünce suçlarını itiraf ettikleri öğrenildi. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada ise çalınan altınların bir bölümü bulundu. Bu kişilerin ifadesi doğrultusunda olaya karışan ve yardım yataklık yapan şüpheliler tek tek yakalanmaya başlandı.

SOYGUN ÇETESİNİN BAŞI TEM’DE DÜZENLENEN OPERASYONLA YAKALANDI


Polis olayın ele başı olarak aradığı H.C.’nin Sakarya bölgesine kaçmaya çalıştığı ihbarı üzerine harekete geçti. Tem karayolu, Kocaeli mevkiinde düzenlenen operasyon sırasında olayın planlayıcısı ve soygun çetesinin lideri olduğu öğrenilen H.C. gözaltına alındı.

ARKADAŞLARINI HASTANEYE GÖTÜRÜP VEDALAŞMIŞLAR

Gasp Büro Amirliği tarafından yapılan soruşturmada soyguncuların olaydan sonra yaralı arkadaşlarıyla birlikte çete üyelerinden H.İ.U.’nun Kurtköy’de bulunan evlerine gittikleri tespit edildi. Burada olayda kullandıkları kiralık otomobili terk eden şüphelilerin önce kalçasından yaralı olan çetenin kadın üyesi M.Ç.’yi hastaneye götürdükleri, daha sonra karnından yaralanan diğer çete üyesi M.K.’yı başka bir hastaneye götürdükleri ortaya çıktı. Güvenlik kameraları tarafından görüntülenen şüphelilerin M.K.’yı hastaneye bıraktıktan sonra öpüşerek vedalaştıkları görüldü.

ŞÜPHELİLERİN 7’Sİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ BİRİ HASTANEDE

Poliste işlemleri tamamlanan soygun çetesinin kadın üyesi M.Ç., A.K., H.C., H.İ.V. ve olaya yardım yataklık yapan T.C., M.T. ve M.K. adliyeye sevk edildi. Olayı karışan şüpheliler arasında bulunan M.K.’nın ise hastanede tedavisine devam edildiği öğrenildi. Şüphelilerin poliste verdikleri ifadelerinde olayı para için yaptıklarını söyledikleri öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!