Soyadı marka oldu

Güncelleme Tarihi:

Soyadı marka oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2011 00:00

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katil zanlısı Ogün Samast’ın soyadını, uzaktan akrabası olan Orhan Samast marka haline getirdi.

Bilişim şirketi sahibi Orhan Samast, soyadını, gazete, kitap, dergi yayımlama hizmetleri ile film, televizyon ve radyo programları yapım hizmetlerinde kullanmak için Türk Patent Enstitüsü’ne (TPE) başvurarak patentini aldı. Ogün Samast’ın ailesi, patent başvurusunun kendileriyle bir ilgisi olmadığını açıkladı. Orhan Samast ise Hürriyet’e şunları söyledi: “Bu konunun diğer üzücü olayla ilişkilendirilmesi doğru değil. Ticaretle uğraşıyorum, bu nedenle bu işi yapan herkes gibi soyadımı tescil ettirdim. Konuyla ilgili ailenin biraraya gelerek karar aldığı iddiası doğru değil. Sadece uzaktan akrabalığımız var. Patent olayı da tamamen benim kararım.”

Mal ve hizmet

Samast adı şu mal ve hizmetler için kullanılabilecek: Eğitim ve öğretim, spor, kültür ve eğlence hizmetleri. Gazete, kitap, dergi vb. yayımlama hizmetleri ile film, televizyon ve radyo programları yapım hizmetleri. Haber muhabirliği hizmetleri, foto muhabirliği hizmetleri. Fotoğrafçılık hizmetleri, tercüme hizmetleri. Bilgisayar Grafik sanat tasarım hizmetleri. Reklamcılık, pazarlama ve halkla ilişkiler ile ilgi hizmetler. Geçen yıl yapılan ikinci başvuruya ilişkin inceleme ise henüz tamamlanmadı. Bu başvuruda, “Samast” isminin, spor, finansal, inşaat hizmetleri gibi farklı alanlarda kullanılması isteniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!