Soruşturmada ilerleme yok

Güncelleme Tarihi:

Soruşturmada ilerleme yok
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2012 00:00

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, 4 ay önce yapılan ve önceki gün iptal edildiği ilan edilen “Avukatlar için adli yargı hâkim-savcılığı sınavında” tam 2 ay önce açılan soruşturma yeniden hareketlendi.

Haberin Devamı

Savcılığın, ÖSYM’den sınavla ilgili bütün bilgi ve belgelerin gönderilmesini talep ettiği, ancak belgelerin henüz gönderilmediği ve soruşturmanın henüz şüphelisi de olmadığı ortaya çıktı. “Avukatlar İçin Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Yarışma Sınavı” 6 Mayıs’ta yapıldı. CHP Milletvekili Atilla Kart sınavla ilgili, 3 Temmuz’da Başsavcılığa suç duyurusu yaptı. Suç duyurusunda, bazı adaylara, “sınav öncesi soruların servis edildiği ve usulsüzlük yapıldığı” öne sürülürken, Adalet Bakanlığı ile ÖSYM yetkili ve sorumluları “şüpheli” olarak gösterildi. Suç duyurusu aynı gün işleme konuldu ve 3 Temmuz’da skandal sınavla ilgili soruşturma açıldı.

Adli tatil araya girdi

Soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Ömer Faruk Tezel, ÖSYM’den sınavla ilgili bütün bilgi ve belgeleri göndermesini istedi. Ancak araya 20 Temmuz’daki adli tatil girdi ve 1 Eylül’e kadar soruşturmada somut ilerleme sağlanamadı. Soruşturma kapsamında şu ana kadar ifadesine başvurulan şüpheli bulunmadığı da ortaya çıktı.  Savcılık kaynakları, soruşturmanın iptalden sonra dün değil, suç duyurusunun ardından 3 Temmuz’da açıldığını, soruşturmadan yaklaşık 20 gün sonra da ÖSYM’den bilgi ve belgelerin istendiğini bildirdiler.

Haberin Devamı

Sınav ÖSYM’de kalacak

Hukuk eğitimi, hâkim-savcı ve avukatların meslek içi eğitim ve stajlarıyla ilgili komisyon kurulup çalışma yapılırken, Adalet Bakanlığı yetkilileri Hürriyet’e, sınav yetkisinin ÖSYM’de kalacağını belirttiler. Yetkililer, “Hâkimlik-savcılık sınavını ÖSYM yapmaya devam edecek” dediler.Türkiye Adalet Akademisi (TAA) dün sınavla ilgili açıklama yaptı. Skandal sınavın sorularının TAA’ca hazırlandığı iddiasını yalanladı.           

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!