Soruşturma geçiren müdür terfi etti

Güncelleme Tarihi:

Soruşturma geçiren müdür terfi etti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yolsuzluk ve usulsüzlük yaptığı iddialarıyla yaklaşık 6 aydır hakkında soruşturma yürütülen ve müfettiş raporuyla suçlu bulunan Ankara İl Sağlık Müdürü Dr. Eyüp Özeren, ‘terfi’ ettirildi.

Özeren'in bazı siyasilerin devreye girmesiyle Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'nden alınarak Hıfzıssıhha Merkezi Başkan Yardımcılığı'na getirilmesi, bakanlık çevrelerinde şaşkınlıkla karşılandı. Özeren'den boşalan İl Sağlık Müdürlüğü'ne ise ANAP Kars Milletvekili Şamil Ayrım'ın kardeşi Dr. Ferhat Ayrım atandı ve yeni görevine başladı. Özeren'den önce Sağlık Müdürü olan Dr. Sabri Metin ise iki kez Ankara İdare Mahkemesi'nden yürütmenin durdurulması kararı almasına rağmen, yargı kararı Bakanlıkça uygulanmadı. Bakanlık, Metin'le ilgili yürütmeyi durdurma kararını 30 günlük süre doluncaya kadar uygulamadı. Bu süre dolunca ise Bakanlık, çift kararla Metin'i göreve başlatır başlatmaz aynı dakika içinde görevden aldı.

Daha önce FP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Keçiören Belediye Başkanlığı sırasında belediye tabipliği yapan Dr. Eyüp Özeren, yine FP'ye yakınlığı ile bilinen Hekim-Bir'in (Hekimler Birliği Vakfı) uzun süre yöneticiliğini, bu vakfa bağlı Ortadoğu Polikliniği'nin ise mesul müdürlüğünü yaptı.

Hazırlanan teftiş raporunda, Özeren ve yardımcısı Yadigar Yolcu, Çevre Sağlığı Şube Müdürü Şükrü Öztürk ve Çevre Sağlığı Teknisyeni Özdemir Bozdoğan'ın görevden alınmaları önerildi. Raporda, bu kişilerin TCK'ya göre yargılanmaları için Savcılığa suç duyurusunda bulunulması, Müdür Özeren ile Yardımcısı Yolcu'ya kademe ilerlemesinin durdurulması cezası önerildi. Öztürk ve Bozdağan'ın ise devlet memurluğundan çıkarılması istendi. Müfettiş raporuyla ilgili talepler, halen Bakanlık Yüksek Disiplin Kurulu gündeminde bulunuyor. Bütün bu suçlamalara rağmen Özeren, Hıfzıssıhha Başkan Yardımcısı oldu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!