Soru işaretleri, temiz siyasete zarar verir

Güncelleme Tarihi:

Soru işaretleri, temiz siyasete zarar verir
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, Batman olayıyla ilgili gelişmeleri değerlendirdi. Bahçeli, ‘‘Kamu kaynaklarının denetimsiz harcanması, temiz siyaset açısından sakınca arzetmektedir’’ dedi.

MHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, terörle mücadelenin hukuk devleti zemininden ayrılmadan yürütülerek başarıya ulaşılmasının şart olduğunu belirtti. Batman'daki ‘‘özel uygulamanın’’ eleştirilmesinin doğal olduğunu söyleyen Bahçeli, ancak bu eleştirilerin teröre desteğe dönüşmemesi gerektiğini vurguladı. Partisinin dünkü grup toplantısında Batman tartışmalarına değinen Bahçeli şunları söyledi:

‘‘PKK terörünün azgınlaştığı bir dönemde Batman'da yapılan özel uygulamaların eleştirilere uğramasını tabii karşılamak gerekir. Çünkü, kamu kaynaklarının denetimsiz harcanması, bazı ciddi soru işaretlerinin varlığı, hukuk devleti sistematiği ve temiz siyaset açısından sakınca arzetmektedir ve üzerinde durulmayı gerekli kılmaktadır. Ancak, bu hususun, terörle mücadeleyi yargılama amacıyla bir fırsat telakki edilmesi, terörizmi dolaylı da olsa onaylamak anlamına gelecek şekilde kullanılması sakıncalı ve gayri ahlakidir.’’

ELEŞTİRME HAKKI

Terörü açıkça kınamayan ve karşı çıkmayanların, devletin terörle mücadele yöntemlerini eleştirme hakları bulunmadığını öne süren Bahçeli, siyasi mücadelede olduğu gibi terörle mücadelede de ‘‘samimiyet, tutarlılık ve kararlılığın’’ çok önemli olduğunu söyledi. Bahçeli, ‘‘Türkiye'nin domokratikleşme sürecini tamamlamadan önündeki sorunları halletmesi, toplumsal dinamizmini bütünüyle ortaya koyması mümkün değil. Terörle mücadeleyi, sapmalara uğratmadan başarmanın yolu da demokratikleşme sürecinden geçiyor’’ dedi.

Bahçeli, ‘‘Türkiye ancak, kargaşa ve belirsizliklerden kurtulup normalleşince, istikrar içinde demokratikleşme ve kalkınma sürecine hız verebilir. Siyasi istikrarı, sivilleşmeyi ve demokratik bir siyasal sistemi geliştirmeyi, tarih bizim önümüze görev olarak koymuştur’’ diye konuştu.

Ekonomik terör de var

Bahçeli, Türkiye'nin siyasi kargaşa ve etnik terör yanında çok uzun bir süredir ekonomide de başka bir tür ‘‘terörün baskısı altında’’ olduğunu savundu. Bahçeli, bu terörün gelir dağılımını bozan, adalet duygusunu yıpratıp sarsan, insanları rencide eden yüksek enflasyon gelir adaletsizliğini içeren bir ekonomik sistemden kaynaklandığını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!