‘Şort giydim dayak yedim’

Güncelleme Tarihi:

‘Şort giydim dayak yedim’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2017 22:16

Pendik’te üniversite öğrencisi M.S. (21), geçen çarşamba bindiği minibüste, şort ve dekolte tişört giydiği gerekçesiyle kendisini yumruklayan ve emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakılan saldırgan Ercan K.’nın tutuklanması için savcılığa dilekçe verdi.

Haberin Devamı

Adliye çıkışında açıklama yapan M.S. şunları söyledi:

“Minibüste parayı uzattım ve yerime oturdum. Adam arkamdan, ‘Ramazanda böyle giyinilir mi? Böyle giyinmeye utanmıyor musun?’ dedi. Biz ramazanı, Müslümanlığı, dini kötülemek isteyen insanlar değiliz. Bu şahıs bana hakaret etti, taciz etti, vurdu. Minibüste şoför dahil herkes baktı. Kimse müdahale etmedi.

Benim adaletten tek dileğim, o saldırgana uygun, caydırıcı bir cezanın verilmesi. Elini kolunu sallayarak gezsin istemiyorum. Çünkü ben elimi kolumu sallayarak gezemiyorum. Bu zamana kadar geziyordum ama dayak yedikten sonra annemsiz bir yere gidemiyorum. Toplu taşıma araçlarına binemiyorum.

Metrobüste, otobüste, sokakta birbirimizi koruyalım. Yani Facebook’tan paylaşmak, Twitter’den paylaşmak yanında olmak değil ki. Öldükten sonra yürüyüş yapmanın, mezara çelenk götürmenin bir âemi yok. Ölmeden önce, ilk saldırıda, ilk tacizde karşılarında duralım. Dimdik duralım, beraber duralım.”

Haberin Devamı

ZİHNİYETİN SOKAĞA YANSIMASI

Avukat Nuriye Alsancak ise, “Bu olaya basit bir yaralama olayı olarak değerlendirilemez. Hamile kadının sokakta olmasını eleştiren, kadınlara özel otobüs ve vagon tahsis eden bir zihniyet var ve bu yaşanan olay da bu zihniyetin sokağa yansımış halidir. Biz bunlara dur demedikçe, ses çıkarmadıkça da bunun sonu olamayacak” dedi. 

‘Şort giydim dayak yedim’

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!