Soprano Zehra Yıldız anılıyor

Güncelleme Tarihi:

Soprano Zehra Yıldız anılıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 1998 00:00

Haberin Devamı

Geçen yıl turnede bulunduğu Almanya'da geçirdiği ani bir rahatsızlık sonucu ölen opera sanatçısı Zehra Yıldız, 12 Aralık'ta düzenlenen özel bir geceyle anılıyor. Yıldız anısına düzenlenen gece Atatürk Kültür Merkezi'nde saat 20.30'da başlayacak.

Gecenin açılışında, İstanbul Devlet ve Operası Orkestra ve Korosu bir konser verecek. Zehra Yıldız'ın ölümünden kısa bir süre önce rol aldığı son opera olan Fidelio'yu yöneten Heidelberg Operası Genel Müzik Direktörü Thomas Kalb ve Yıldız'la aynı sahneyi paylaşan soprano Elena Filipova da geceye katılacaklar arasında.

Anma gecesinde, Yıldız'ın yaşamından kesitler sunan bir barkovizyon gösterisi de yapılacak.

Gecenin sürprizi ise Zehra Yıldız için hazırlanan CD ve kitabın ilk kez sanatseverlere sunulacak olması. Kültür Bakanlığı'nın desteğiyle Raks firması tarafından hazırlanan CD'de, Yıldız'ın rol aldığı operalardan seçme aryalar yeralıyor.

Yıldız'ın bebekliğinden ani ölümüne kadar yaşamını konu alan kitap ise Evin İlyasoğlu tarafından kaleme alındı.

Bu arada Zehra Yıldız anısına bir de vakıf kuruluyor. Yıldız'ın opera sanatçısı eşi Süha Yıldız'ın girişimiyle kurulan vakfa Erdal İnönü, Faruk Eczacıbaşı, Feyyaz Berker, Şükrü Ergun, Hasan Çolakoğlu, Evin İlyasoğlu, Kaya Turgut, Ali Mansur, Cem Mansur ve Aydın Büke'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı ve aydın destekte bulunuyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!