Sopa değiliz

Güncelleme Tarihi:

Sopa değiliz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2007 00:00

Referandum konusunda AKP’ye verdiği sürpriz destekle gündeme gelen MHP’nin Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, AKP’ye öfke duyanların MHP’yi sopa olarak kullanmak istediğini savundu. "Milletin AKP’ye öfkesinin sözcüsü olmak istemiyoruz" diyen Şandır, şunları söyledi:

İKTİDARA TALİBİZ Biz iktidara ve Türkiye’yi yönetmeye talibiz. Milletin ve ülkenin yararına gördüğümüz bir çizgi izliyoruz. Halkımız bizi böyle görmeli, bu terazide tartmalı ve böyle algılamalı. Kimse, kendi kavgasının sözcülüğünde MHP’yi sopa olarak görmemeli.

MHP, birilerinin öfkesine sözcülük yapmak veya bu ülkenin kavgasını yapmanın görevlisi olarak görülmek isteniyor. Kimse bizden bunu beklemesin. Biz, hiçbir hesabın içine girmeden, iktidar partisini bazen teşvik edici ve destekleyici, bazen de engelleyici olacağız. Kriterimiz milletin ve ülkenin menfaati.

AKP’ye kızan birileri, o kızgınlıkla MHP’nin AKP’den öç almasını istiyor. Biz iktidar sorumluluğu ile sahip çıkacağız. Uzlaşmacı ve hoşgörülü bir muhalefet anlayışıyla, sorun üreten değil, sorunların krize dönüşmesini engelleyen, ama her durumda, ’milli duruş karakterli’ muhalefet anlayışını hayata geçireceğiz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!