Sonbaharda festival keyfi başkadır

Güncelleme Tarihi:

Sonbaharda festival keyfi başkadır
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 12, 2003 11:38

Sinemaseverleri sonbaharın soğuk günlerinde keyifli saatler bekliyor.İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen "filmekimi" 10 ile 16 Ekim tanrihleri arasında Beyoğlu Emek Sineması'nda yapılacak. Programda yine dünya sinemasının önde gelen yönetmenlerinin seçkin yapıtları yeralıyor.

Haberin Devamı

"filmekimi", geçen yılın en önemli filmlerinden bazıları ile geçtiğimiz altı ay içinde dünya festivallerinde gösterilen yepyeni filmlerin yanısıra, önümüzdeki günlerde Türkiye'de vizyon görecek filmlerin ilk gösterimlerinden oluşuyor.

FESTÄ°VAL PROGRAMI

"filmekimi"nin programına kısaca bir gözatalım:

GALALAR

"filmekimi" boyunca, Beyoğlu Emek Sineması'nda bazı geceler 21.30'da, bu sinema sezonu içinde daha ileri tarihlerde gösterime girecek filmlerin galaları yapılacak. filmekimi'nde  Denys Arcand'ın  Barbarların İstilası (Les invasions barbares)
Oliver Stone'un Comandante, Zhang Yimou'nun Kahraman adlı filmlerinin galası yapılacak.

GECEYARISI GALASI

Bu bölümde Japon yönetmen Kinji Fukasaku'nun Ölüm Oyunu (Batarurowaiaru) adlı filmi seyirciyle buluşacak.

Haberin Devamı

FÄ°LMLERDEN FÄ°LM BEÄžEN

Fernando Leon de Aranoa'nın   Güneşli Pazartesiler (Los lunes al sol), Diego Arsuaga'nın  Son Tren (El último tren),  Nir Bergman 'ın Kırık Kanatlar (Knafayim shvurot),  Michel Blanc'ın  Yaz Kaçamakları ( Embrassez qui vous voudrez) ,  Alessandro D'Alatri'nin  Kısmetse (Casomai) , Michael Haneke'nin Kurdun Günü (Le temps du loup), Dagur Kari'nin Albino Noi, Patrice Leconte'un Trendeki Adam ( L'homme du train), Ken Loach'un Afili Delikanlı (Sweet Sixteen) , Matt Manfredi'nin  Böcek (Bug),Lars von Trier'nin Dogville adlı yapımları festival kapsamında seyirci karşısına çıkacak filmlerden bazıları.

Norveç'ten  Hans Petter Moland - Ingebjørg Torgersen - Terje Rangnes - Magnus Martens - Arild Fröhlich - Thomas Robsahm - Morten Tyldum - Martin Asphaug - Sara Johnsen'in ortak imzasını taşıyan  Ãœtopya - Kusursuz Ãœlkede Kimse Kusursuz DeÄŸil  (Folk flest bor i Kina )  da festivalin ilginç filmlerinden biri.Â
 
REZERVASYONLAR EKÄ°M'DE BAÅžLIYOR

"filmekimi'nin rezervasyonları 1 ile 4 Eki tanihleri arasında yapılacak.Â

Bilet fiyatları,  9 milyon TL olarak saptandı. Öğrenciler ile 65 yaş ve üstü izleyiciler, Galalar dışında kalan tüm seanslarda filmleri, kimlik göstererek, 6 milyon TL'lik indirimli biletlerle izleyebilecekler. Gala gösterimlerinde tüm biletler 9 milyon TL. Sabah 11:00 seanslarının biletleriyse herkese indirimli olarak 6 milyon TL'den satılacak.

Haberin Devamı

Biletlerini bu fiyatlardan toplu ve kolay bir şekilde almak isteyen sinemaseverler, 3 - 4 Ekim tarihlerinde, 10:30-20:30 saatleri arasında, Beyoğlu Emek Sineması'ndan rezervasyon yaptırabilecekler. Axess Kart sahipleri ve İstanbul Dostları (İD) Lale Kartı üyeleri ise, 1 - 2 Ekim tarihlerinde, indirimli fiyatlardan öncelikli rezervasyon yaptırabilecekler.

filmekimi'nin broşürü, gösterim çizelgesi ve rezervasyon formları, 27 Eylül Cuma gününden itibaren, Beyoğlu'nda Emek Sineması ile İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı merkezinden (İstiklal Caddesi No: 146, Beyoğlu); AKM, Harbiye Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu ve CRR Konser Salonu gişelerinden temin edilebilecek.

Haberin Devamı

Programla ilgili ayrıntılı bilgi için;
www.istfest.org

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!