“Sonbahar” filmine 32'nci ödül

Güncelleme Tarihi:

“Sonbahar” filmine 32nci ödül
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2009 11:42

Genç yönetmen Özcan Alper'in 2008 tarihli ilk filmi “Sonbahar”, Hollanda'nın Leeuwarden şehrinde düzenlenen 31'inci Noordelijk Film Festivali'nde “En İyi Film” ödülünü kazandı.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden yönetmenlerin ilk ve ikinci uzun metrajlı filmlerinin yarıştığı ve 11-15 Kasımda gerçekleştirilen festivalde, “Bölgelerarası Yarışma” jürisinin değerlendirmesi sonucu “Sonbahar” filmi ve yönetmeni Özcan Alper, altın Matad'or ve 10 bin avro ödüle layık görüldü.

“İçimizdeki ve dışımızdaki sınırları keşfetmek bir ömür sürer” sloganıyla bu yıl 31'inci kez düzenlenen festivalin yarışma jürisinde, İzlanda Film Merkezi yöneticisi Laufey Gudjonsdottir, Variety dergisi ve cineuropa.org'dan Lüksemburglu film yazarı Boyd of Hoeij, Hollandalı görsel sanatçı Kie Ellens ve yönetmen David Verbeek ile Polonya'dan Torun Film Festivali yöneticisi Kafka Jawaroska yer aldı.

Geliştirme aşamasında olduğu “Gelecekte Uzun Sürer” isimli ikinci uzun metrajlı film projesi için Selanik'te bulunan Özcan Alper, Hollanda'daki ödül törenine katılamadı.

Alper'in yeni projesi 16-18 Kasımda 50. Selanik Film Festivali çerçevesinde düzenlenen “Crossroads Ortak Yapım Forumu”nda yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!