Son yılların en sert kışı

Güncelleme Tarihi:

Son yılların en sert kışı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2010 00:00

Türkiye, son yılların en soğuk kışını geçiriyor. İstanbul, sıfırın altında 7 ile 1979’dan sonraki en soğuk geceyi geçirdi.

Haberin Devamı

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

TÜRKİYE'DEN KIŞ MANZARALARI - FOTO GALERİ

TUNCA NEHRİ BÖYLE DONDU

RİZE'DE HASTANENİN YOLU KARDAN KAPANDI

HAYVANLAR BİLE SOĞUKTAN DONDU 

Edirne’de gece sıcaklık sıfırın altında 16, Tekirdağ’da sıfırın altında 7, Kırklareli’nde ise sıfırın altında 12 dereceye kadar düştü. Soğuk hava nedeniyle Porsuk Çayı tamamen dondu.

TÜRKİYE son yılların en soğuk kışını yaşıyor. 22 yılın en soğuk gecesinin yaşandığı 1987 yılında eksi 19 dereceyi gören Edirne’de gece kent merkezinde sıcaklık sıfırın altında 16, yüksek kesimlerde 19, Uzunköprü İlçesi’nde ise 17.3 derece olarak ölçüldü. Soğuk hava nedeniyle Tunca Nehri tamamen dondu. Tekirdağ’da sıcaklık eksi 7, Kırklareli’nde eksi 12 dereceye kadar düştü. Edirne ve Kırklareli’nde bugün kar yağışı bekleniyor. İstanbul ise sıfırın altında 7 ile 1979’dan sonraki en soğuk geceyi geçirdi.

Karadeniz

Karadeniz Bölgesi’nde kar yağışı hayatı felç etti. Trabzon havalaanına yapılan uçuşlar iptal edildi. Trabzon’da 476, Artvin’de 177, Bayburt’ta 83, Gümüşhane’de 115, Giresun’da 413 ve Rize’de 265 olmak üzere toplam bin 529 köy ile ulaşım sağlanamıyor. İstanbul’dan 90 yolcuyla Zonguldak’a giden iki otobüs Tirebolu- Doğankent yolunda kayarak yan yattı. Kar üzerinde ateş yakarak ısınmaya çalışan yolcular, karayolları ekiplerince kurtarıldı. Sahil yolunun Giresun- Trabzon yönü, İkisu- Şiran karayolu Tersun Dağı, Araklı- Yağmurdere karayolu Kostan Dağı, Bayburt Araklı karayolu Dağbaşı, Giresun- Şebinkarahisar arasında Eğribel ve Rize- Erzurum karayolu Ovit Dağı geçitleri kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapalı.

Doğu Anadolu

Doğu Anadolu Bölgesi’nde kar ve tipi hayatı felç etti. Bölge illerinde gece yaşanan en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Erzurum’da 15, Ardahan’da 12, Kars ve Ağrı’da 10, Erzincan’da 8 ve Iğdır’da 3 derece olarak kaydedildi. Bu kentlerde bin 261 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Kar kalınlığı Van’da 15, Bitlis’te 30, Hakkari’de 20 santimetreye, yüksek kesimlerde ise 1 metreye ulaştı. Van’da 320, Bitlis’te 229, Hakkari’de 83 köy yolu ulaşıma kapandı.

İç Anadolu

Eskişehir’de gece eksi 12 dereceye kadar düşen hava sıcaklıkları nedeniyle kent merkezinden geçen Porsuk Çayı dondu. Kocaeli’de önceki gece hava sıcaklığı eksi 8 dereceye kadar düştü. Hava sıcaklığının eksi 15 dereceye düştüğü Kayseri’de 29 köy yolu kapandı.

Ormanda dondu

Zonguldak’ın Muslu Beldesi’nde 4 çocuk babası Mahir Artık, ormandan evine gelen suyun kesilmesi üzerine arızaya bakmak için gitti. Akşam olmasına karşın ormandan dönmeyince merak eden eşi Hacer Artık, komşularından yardım istedi. Yapılan aramada, eve 500 metre mesafedeki su kaynağının başında Mahir Artık’ın cesedi bulundu.

Haberin Devamı

Sokak hayvanları unutulmadı

/images/100/0x0/55ea5d91f018fbb8f87b344d

Haberin Devamı

YURDUN büyük bölümünü etkisi altına alan ağır kış şartları nedeniyle Erzurum, Bursa, Edirne ve Kırklareli’nde, sokakta zor durumdaki hayvanlar barınaklarda bakım altına alınırken, yaban hayvanları için de yem bırakılıyor. Hayvanseverler, “Hayvanları taşla, sopayla kovalayacağımıza onlara bu zor günde yardım etmeliyiz. Hiçbir şey yapamıyorsak artık yemeklerimizi, kuru ekmeklerimizi çöp konteynerlerin yanına bırakarak, onlara yardımcı olabiliriz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!