Son teknoloji harikalari

Güncelleme Tarihi:

Son teknoloji harikalari
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 1997 00:00

Haberin Devamı

Dünyayı cebinize sığdırın

Türkiye'de bir süredir satılan Nokia 9000i, ABD'de satışa yeni sunuldu. Cep telefonu, planlayıcı, saat, not alıcı, adres defteri ve PC olarak hizmet veren Nokia 9000i, sayesinde dünyayı cebinize sığdırabiliyorsunuz. ABD'de 100 dolara, yani 187 milyon liraya satılıyor. Türkiye'deki fiyatı ise 200 milyon lira civarında...

ARABANIZI ÖNCEDEN ISITIN

Ungo CS200, otomobilinizi uzaktan kumandayla ısıtmanızı sağlıyor. Soğuk kış günlerinde evden çıkmadan önce vereceğiniz bir komutla otomobilinizi ısıtıp, bir süre sonra vakit kaybetmeden ve üşümeden binip, yola kayulabilirsiniz. Her otomobilde kullanılamayan bu sistemin maliyeti ise 230 dolar, 45 milyon lira.

KARŞINIZDA PLAZMAVİZYON

Fuijitsu'nun Plazmavizyon 42 adını verdiği bu dev evranı duvarınıza asabiliyorsunuz. Plazmavizyon 42 kendi ışığını üretiyor. Bu sayede odadaki ışık ekranınızda röfle yapmıyor. Bir bilim-kurgu hayalinin gerçekleştiğini söyleyen yetkililer, Plazmavizyon 42'nin 14 bin doları, yani 2.6 milyar TL'yi hak ettiği görüşündeler.

Teknoloji dünyası, her gün bir başka yenilik sunuyor. Ses ve görüntü sistemleri, iletişim araçları, güvenlik yöntemleri, giderek gelişiyor. Amerika'da yayınlanan Rolling Stone Dergisi, son sayısında özel olarak hazırladığı teknoloji bölümünde, bu alandaki son yenilikleri tanıttı...

Hitachi'nin MP-EG1A'sı son derece yetenekli bir kamera. Hem fotoğraf çekiyor hem de video kaydı yapabiliyor. Görüntüleri bir karta kaydeden bu mükemmel kamera ile 20 dakikalık video çekimi yapabiliyorsunuz. Eğer canınız fotoğraf çekip saklamak istiyorsa, bu kameranın 3 bin fotoğrafa kadar saklayabildiğini unutmayın. Televizyona ve bilgisayara da bağlanabilen kamera 2 bin 400 dolara, 450 milyon liraya satılıyor.

MULTİMEDYA ŞAHESERİ

Philips’in DVX8000’i müthiş bir multimedya cihazı. Bir DVD(dijital video disk) oynatıcısı görünümündeki alet, aynı zamanda bir PC’nin de tüm özelliklerine sahip. Bu aletle DVD filmlerini izlemek CD dinlemek, CD Rom ve DVD Rom kullanmak da mümkün. ODolby Dijital ve Pro-Logic bir ses sistemine sahip olan alete sahip olmak için 5 bin dolara veya 935 milyon liraya da sahip olmanız gerekiyor.

AKILLI KUTU

RCA tarafından üretilen NC1020 adlı kompüterin yetenekleri sıralamakla bitecek gibi değil. Televizyon ve telefon bağlantısı sayesinde mükemmel bir arkadaşa sahip olabiliyorsunuz. İnternet bağlantısı, haberler, sanal alışveriş, elektronik bankacılık yapmak ve televizyon izlemek mümkün. Hatta akıllı dostunuz, sizin ne tür programlardan hoşlandığınızı anlama ve size o yönde hizmet verme yeteneğine de sahip. Fiyatı ise 350 dolar, yani 65 milyon lira.

OFİS İÇİN SET

Denon'un D-M7 mini stereo sistemi, yatak odası veya ofis için ideal olarak gösteriliyor. Üç CD kapasiteli, radyosu ve kasetçaları bulunan mini set iki tane 30 watt'lık kolona sahip. Kolonlar, yüksekle müzik dinlemeyi sevmeyenler için üretilmiş bu setin ses kalitesine uygun olarak üretilmiş. 187 milyon liranız, bir başka deyişle 1000 dolarınız varsa aklınızda bulunsun.

HARİKA OBJEKTİF

Tamron'un auto-focus bu objektifi 28-200 zoom olarak kullanılıyor. Canon, Nikon, Minolta ve Pentax'a uyumlu objektif 525 dolara, 97 milyon liraya satılıyor.

HIRSIZLARIN KÁBUSU

Blaupunkt'un Toronto adını verdiği, hem radyo, hem CD çalar, hem de süper bir bekçi olarak olarak hizmet veriyor. Radyo oto hırsızlarına, ‘‘Bana yaklaşma, benden sana fayda yok’’ anlamına gelen turuncu bir ışık yolluyor. 10 CD alabilen bu cihazın fiyatı 570 dolar, 106 milyon lira...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!