'Son süvari' felç oldu

Güncelleme Tarihi:

Son süvari felç oldu
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 26, 2002 15:07

Atatürk'ün Süvarileri'nin hayatta kalan son üyesi 87 yaşındaki Kudret Kasar felç teşhisiyle hastaneye kaldırıldı. Kasar, Marmara Depremi'nden mucize eseri kurtulmuştu.

Haberin Devamı

"Atatürk'ün Süvarileri^"nin hayatta kalan son üyesi olan ve yaÅŸamını Ä°zmir Narlıdere Huzurevi'nde sürdüren 87 yaşındaki Kudret Kasar, felç teÅŸhisiyle hastaneye kaldırıldı.Â

Alınan bilgiye göre, Kasar, yaşamını sürdürdüğü Emekli Sandığı Narlıdere Dinlenme ve Bakımevi'nde, önceki gün sol kolunda oluşan  rahatsızlık nedeniyle Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Servisi'ne kaldırıldı. Yapılan muayenede, Kasar'ın sol kol ve ayağına felç geldiği belirtildi. 

Kasar'ın doktoru Mehmet Sucubaşı, hastanın, "sol kol ve ayağında meydana gelen güç kaybı sorunu" ile hastaneye geldiğini, yaptıkları tetkikler sonucunda vücudunun sol tarafının tutmadığını belirlediklerini söyledi.  

Dr. Sucubaşı, felcin neden kaynaklandığına dair beyin ile ilgili tetkiklerin yapıldığını ve sonuçların beklendiğini belirterek, tam teşhisin bu sonuçlardan sonra konulabileceğini kaydetti. Dr. Sucubaşı,Kudret Kasar'ın önceden tansiyon ve kalp rahatsızlıklarının da bulunduğunu ifade etti.  
     
ATATÜRK'ÜN SON SÜVARİSİ  
     
Kudret Kasar, 1938 yılında, teğmen rütbesi ile Türk Binicilik Milli Takımı'nda yer almış ve Londra'daki Olimpiyatlara katılmışti. Yine aynı yıl Nice, Roma ve Varşova Konkurtlarında çok başarılı olan 8 kişilik ekibe (Atatürk Süvarileri) adı verilmişti. Kasar, bu ekibin hayatta kalan son üyesi. Kudret Kasar, eşi Sevim Hanım ile Yalova'da yaşarken, Marmara Depremi'nde ağır hasar gören evlerinden mucize eseri sağ kurtulmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!