Son ÅŸiirinde ölümünü yazdı

Güncelleme Tarihi:

Son şiirinde ölümünü yazdı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2004 10:42

Taksim Cihangir'deki evinde çıkan yangın sonucu yaşamını yitiren Sanatçı Tuncay Akdoğan'ın, son şiirinde, "Beni sevenler bağışlayın, su akıyor ve ben gidiyorum" diye yazdığı ortaya çıktı. Akdoğan'ın yaşama veda ettiği gün, ilk solo albümü için sözleşme imzalayacağı da öğrenildi.

Haberin Devamı

Önceki gün Taksim'deki evinde çıkan yangında ölen  Grup Yorum ve Grup Kızılırmak'ın kurucularından Sanatçı Tuncay Akdoğan'ın, yaşama veda ettiği pazartesi günü,  ilk solo albümü için sözleşme imzalayacağı ortaya çıktı.

Sanatçının albümünün yayın haklarını devredeceği ve sözleşme imzalayacağı Seyhan Müzik Genel Koordinatörü Seyfi Yerlikaya "Kaset sözleşmesi için pazartesi günü  Tuncay'la haberleşecek, randevu belirleyecektik. Biz ondan haber beklerken, arkadaşlarından ölüm haberini aldık" dedi. Yerlikaya, sanatçının ölümünün büyük üzüntü yarattığını da söyledi.

ŞİİRDE "ÖLÜMÜNÜ" YAZDI

Öte yandan, Sanatçı Tuncay Akdoğan'ın solo albümü için kaleme aldığı ve albümüne koymayı planladığı  son şiirinde "ölüm tema"sını işlediği de ortaya çıktı. "Öyle bir yere geldim ki sıcak ve soğuk aşk ve nefret, savaş ve barış, üşümek ve sonrası mahkeme" dizelerini yazan Akdoğan, şiirini şöyle tamamladı:

Haberin Devamı

"BENÄ° SEVENLER, GÄ°DÄ°YORUM..."

Sonra farkettim kiÂ
Su akıyor rüzgar esiyor
Yağmur yağıyor.

Herşey yine ve aynı şekilde oluyor.
Öyle bir yere geldim ki sıcak ve soğuk aşk ve nefret,
savaş ve barış, üşümek ve sonrası mahkeme.

Gitsem ayrılık oluyor.
Kalsam çöl
gidersen bende hasret olur ve belki beni sevenler de özler
ama anladım ki özlemden de hiç kimse ölmüyor
ama ben ölüyorum.

Nefes alıyorum önemsiyorum ve gitmek istiyorum .
Anladım ki hasret yeni bir aşka kadar sürüyor
sevdiklerim ve beni sevenler bağışlayın
su akıyor ve ben gidiyorum.

ARKADAŞLARINA 'ÖLECEĞİM' DEMİŞ

Sanatçı Tuncay Akdoğan son şiirinde işlediği "ölüm tema"sının yanı sıra, arkadaşlarıyla, ölmeden önce buluştuğu akşam da  "yaşamın son bulması" üzerine sohbet ettiği öğrenildi.  Akdoğan, Taksim'de bir kafede  sohbet ettiği arkadaşlarına, "Ben bu hafta öleceğim" dedi. Arkadaşları bunun üzerine tebessüm ederek yanıt verdi ve sözleri "Tuncay'ın şakacı kişiliği"ne bağladı.  

MUM  IŞIĞINDA ÖLDÜ

Ancak Akdoğan'ın sözleri gerçek oldu. Sanatçı Akdoğan, arkadaşlarından ayrıldıktan sonra geç saatlerde evine gitti. Elektriklerin kesik olduğunu görünce birkaç mum yaktı.  Bir süre sonra uykuya dalan Akdoğan, devrilen mumların yorganı tutuşturması sonucu yanarak can verdi.

Haberin Devamı

Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Öğrencisi Tuncay Akdoğan'ın (46) cenazesi bugün Okmeydanı Cem Evi'nde düzenlenecek törenin ardından Kilyos Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Müzisyen Akdoğan, Grup Yorum ve Grup Kızılırmak'ın kurucularındandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!