Son sadece başlangıçtır

Güncelleme Tarihi:

Son sadece başlangıçtır
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 1999 00:00

Haberin Devamı

Hollywood'un hayal gücü sınır tanımıyor. Ellerinde hayal ettiklerini görselliğe dökecek teknoloji ve malzeme de olunca ortaya, türün sevenlerine bir sinema ziyafeti yaşatacak filmler çıkıyor. İşte Aşkın Gücü (What Dream May Come) de müthiş bir hayal gücü ve görselliğin birleştiği bir film...

Yönetmenliğini Vincent Ward'ın yaptığı, başrollerini Robin Williams, Annabella Sciorra, Cuba Gooding Jr. ve Max Von Sydow'un paylaştıkları Aşkın Gücü büyülü efektlerle öbür dünyayı anlatmaya çalışan sahnelerle dolu... Böyle bir dünyanın, bilgisayar teknolojisi ile yaratılması ile bugüne kadar neredeyse hiç kullanılmayan bir temanın görsel bir şölene dönüşmesi sağlanmış.

Filmin konusu kısaca şöyle: Chris Nielsen'in (Robin Williams) eşi Annie (Annabella Sciorra) için beslediği aşka sınırsız demek mümkün... İlk tanıştıkları günden itibaren tek bir ruh olarak birleşen çift için ayrılık ço kuzak bir kelime gibi görünüyor. Ama bir gün kader, Chris'e eşiyle birlikte olabilmesi için cehennemin derinliklerine yolculuk etmesini gerektiriyor. Dedik ya, onun aşkı sınırsız, Chris içinden geleni yapıyor.

MÜTHİŞ GÖRSEL EFEKTLER...

Filmin çekimlerine 1997 Eylül'ünde Montana'daki Glacier Doğal Park'ta başlandı, son sahneler ise 75 gün sonra San Francisco Bay dolaylarında tamamlandı. İç mekanlar San Francisco'nun Tresuare Adası'dna inşa edildi. 300.000 galonluk havuz su ile dolduruldu ve çevresine setler kuruldu.

Bazı sahneler bilgisayarda yapıldı ama çok daha fazlası kamera kullanılarak çekildi. Cennet ve cehennem sahneleri için dünyanın herbir tarafından oyuncaklar getirilerek bir takım oluşturuldu.

Marie'nin dünyasında tüm oyuncaklar kehribar, sarı ve altın renkli kıyafetler giydiler. Cehennemde ise herkes siyahlara, grilere ve çamurla kaplanmış beyazlara büründüler.

Filmde yönetmen Ward'ın ilham kaynağı Monet, Van Gogh ve Caspar David Friedrich gibi 19.yy Alman romantikleri oldu.

Filmin beceri gerektiren sahnelerinden biri dünyanın en yüksek şelalesi olan Venezuella'nın Angel Şelalesi'nde çekildi. Büyülü efektler ile görsel sanat POP Film ve Digital Domain tarafından gerçekleştirildi. 2 ve 3 boyutlu dijital boyamalar, renk düzeltmeleri, bilgisayar animasyonları, dijital tarama ve kayıt, görsel efetk dizaynları kullanıldı.

Yabancı basında film...

‘‘Olağanüstü! Çok beğendim. Büyüleyici buldum. Özel efektler dayanılmaz, özellikle de resim hayata gelince.’’

Elizabeth Snead-USA Today

‘‘Hakkında yazmak için çok güzel olduğunu düşünüyorum. Bence film gerçekten çok duygusal. Vincent Ward'ı çok beğendim. Efektler inanılmazdı. Bu film insanları seyretmeye zorlayacak.’’

Martin Booe-NY Daily News

‘‘Başka bir örneği olmayan iz bırakıcı bir film. Çok etkilendim. Göz kamaştırıcı. Gerçekten çok beğendim.’’

Dennis Michael-CNN Showbiz

‘‘Harikaydı. Çok sevdim. Film size huzur duygusu ve sevdiklerinden ayrı kalan insanlara umut aşılıyor. Çok güzel bir filmdi.’’

Tracey Brown-BET

Balzac romantizmi beyazperdede

ESKİ zamanlara şöyle bir uzanıp zamana karşı koyan bir aşk hikayesi izlemeye ne dersiniz? Kuzen Bette, aşk söz konusu olduğunda yer ve zamanın ne kadar önemsiz olduğunu bir kez daha kanıtlayan bir edebiyat uyarlaması...

Honore De Balzac'ın romanından uyarlanan filmde tutkulu bir aşk hikayesi anlatılıyor. 1840'ların Fransa'sında geçen aşk, para, skandal ve akıl oyunlarıyla dolu hikaye, 2000 yılına girmeye hazırlandığımız şu sıralarda bizlere hiç de yabancı gelmiyor.

Fransız ihtilalinin hemen öncesinde geçen hikayede, Hulot'ların çevresinde ve aile içinde dönen dolaplar anlatılıyor. Filmin geçtiği çevre aşkta vefasızlıklar, parasal sıkışıklıklar ve tutkularla dolu...

Kuzen Bette'nin yönetmenliğini iki Tony ödülü sahibi Des Mc Anuff yapıyor. Film Balzac'ın romanından Lynn Siefert ve Susan Tarr tarafından senaryolaştırılmış.

Kuzen Bette'nin oyuncu kadrosu da güçlü isimlerden oluşuyor.

Oscar ödüllü oyuncu Jessica Lange, Kuzen Bette'yi canlandırırken, kalpsiz hayat kadını Jenny Cadine'i Elisabeth Shue, zengin valiyi Bob Hoskins, Hector Hulot'u Hugh Laurie canlandırıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!