Son isteği ‘Baba sigarayı bırak’ oldu

Güncelleme Tarihi:

Son isteği ‘Baba sigarayı bırak’ oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 1998 00:00

Haberin Devamı

Üniversite eğitimi gördüğü İngiltere'den Kurban Bayramı için İstanbul'a gelen 19 yaşındaki Erkan Avcı, Bahçelievler'deki evinde önceki gece intihar etti. Avcı, bıraktığı notta akciğer kanseri olduğu için tedavi gören babasına, ‘‘Bundan sonra sigara içme’’ diye yazdı.

İngiltere'de Hull Üniversitesi'nde İşletme ve Ekonomi Bölümü Hazırlık Sınıfı öğrencisi Erkan Avcı, bayram için hafta başında İstanbul'daki ailesinin yanına geldi. Bahçelievler Komik Hasan Sokak 15 numaradaki evde, müteahhit olan babası Fikret ve annesiyle birlikte önceki gece Galatasaray- Beşiktaş arasında oynanan Türkiye Kupası final maçını seyreden Avcı, bir süre sohbet etti.

Silahı başına dayayıp, teşledi

Saat 23.00 sıralarında odasına çekilen Avcı, daha sonra, babasına ait ruhsatlı silahı başına dayayarak ateşledi. Silah sesi üzerine odaya giren baba Fikret Avcı, kanlar içinde yatan oğlunu hemen hastaneye kaldırdı. Ancak Avcı doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Olay yerinde yapılan incelemede, Erkan Avcı'nın intihar etmeden önce kırmızı kurşun kalemle babasına hitaben, ‘‘Baba seni çok seviyorum. Belki bu mektubu okuduğunda ben ölmüş olacağım. Sana verdiğim üzüntü, sıkıntı ve keder için çok özür dilerim. Seni ölene kadar sevdim ve seveceğim. Bundan sonra sigara içme’’ yazılı not bulundu.

Hiç sorunu yoktu

Fikret Avcı, oğlunun kendilerine yansıyan bir sorunu olmadığını belirterek, şunları söyledi: ‘‘Aramızda herhangi bir sürtüşme olmadı. Önceki gün de arabasıyla çıkıp arkadaşlarıyla gezdiler. Akşam maçı seyrettikten sonra odasına geçti. Silah sesini duyunca odaya girdik. Kanlar içinde yerde yatıyordu. Hastaneye götürdük, ama kurtaramadık. Oğlum koyu Galatasaraylıydı. Eşofmanları ve giysileri hep sarı kırmızıdır. Beşiktaş yenilgisi de canını sıkmıştı, ama canına kıyacak kadar fanatik değildi.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!