Son gün... Oy yağdırın

Güncelleme Tarihi:

Son gün... Oy yağdırın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

Tıme’ın anketinin liderler ve kahramanlar listelerinin ikinci sırasında yer alan Atatük’e oy vermek ve onu birinci sıraya yükseltmek için son şans... Çünkü ankete katılma süresi doluyor. Son oylar bugün gönderilecek.

Time Dergisi'nin 20'nci Yüzyıl'ın en önemli kişisi anketine katılma süresi doluyor. ABD'de ve dünyanın dört bir yanında Rum, Yunan ve Ermeni lobilerinin el ele çalışması sonucunda, Atatürk iki listede de birinciliği yakalayamadı. Bu lobiler, liderler listesinde İngiltere eski Başbakanı Winston Churchill'i, kahramanlar listesinde de Güney Afrika'nın Cumhurbaşkanı Nelson Mandela'yı birinci sıraya taşıdılar. Bugün yollanacak son oylar, şu anda listelerde ikinci sırada olan Ata'yı birinci sıraya taşıyacak. Oyunuzu, İnternet, faks ve postayla yollayabilirsiniz. Posta İşletmesi Genel Müdürlüğü, Atatürk'e postayla oy vereceklerden hiçbir ücret almayacak. Buna ilişkin posta kartları da postanelerden temin edilebilecek. Posta kartlarının tükenmesi üzerine, İstanbul Ticaret Borsası'nın sponsorluğunda 200 binden fazla posta kartı bastırılarak, postanelere ve çeşitli kurumlara dağıtıldı.

Bu arada, Posta İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün İstanbul Havacılık Kulübü'nden kiraladığı bir uçak, dün kent semalarını dolaşarak attığı 300 bin broşürle, İstanbulluları ankete katılmaya çağırdı. Bu akşam sona erecek ankete ilgi gösterilmesi istenen broşürde ‘‘Ünlü Amerikan Dergisi Time'ın 20'nci Yüzyıl'a damgasını vuran en önemli kişileri belirleyeceği ankette, modern, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin mimarı Mustafa Kemal Atatürk'e oy vermek isteyenler, gönderilecek posta kartlarını tüm Türkiye'nin posta işletmesi şube ve merkezlerinden ücretsiz temin edebilirler’’ denildi. Broşürler, Samandıra İstanbul Havacılık Kulübü'nden hareket eden pilot Naci Turhan yönetimindeki Cessna 172 tipi uçaktan, Kadıköy, Üsküdar, Sirkeci, Taksim, Beşiktaş, Mecidiyeköy, Maslak, Boğaziçi Üniversitesi ve öğle namazı sırasında da Beyazıt Meydanı'na atıldı. Kampanyaya posta dışında, internet ve faksla da katılabilirsiniz.

Ata’ya nasıl oy verilir

Time Dergisi'ndeki oylama için, bu derginin elektronik posta adresine girip, ‘‘Leaders and Revolutionaries’’ ya da ‘‘Heroes and adventurers’’ seçeneğine ‘‘mustafa kemal ataturk’’ adını yazmanız gerekiyor. (Atatürk'teki Ü harfini U olarak yazın.) İsterseniz Hürriyet İnternet aracılığıyla da (www.hurriyet.com.tr) bunu yapabilirsiniz. Ayrıca gerek e-mail olarak, gerekse mektupla şu mesajı Time'a ulaştırabilirsiniz:

Dear Sirs,

We would like to contribute to Time 100 Project and our candidate is Mustafa Kemal Atatürk, the founder of the modern Republic of Turkey.

Best regards

İşte adresler

Time'ın adresi şöyle: Time 100, Room 25-48, Time & Life Building, Rockefeller Center, New York, N.Y.10020.

Time'ın elektronik posta adresi: time100@time.com

Time'ın faks numarası ise şöyle: 00 1 212 522 0323






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!