İstanbul'da batan gemide son durum...

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda batan gemide son durum...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2017 16:01

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı denizaltı kurtarma gemisi, Şile'de batan geminin yerini tespit etti. ’Bilal Bal’ isimli kuru yük gemisinde bulunan arkadaşı ile gece görüştüğünü iddia eden bir vatandaş ise "Saat 03.05’te beni aradı. ’Geminin şaft bölümünden su alıyoruz’ dedi. Sonra kesinti oldu" dedi.

Haberin Devamı

Bursa'nın Gemlik ilçesindeki Roda Port Limanı'ndan geçtiğimiz Cuma günü 15.30'da demir tozu yükleyip Karadeniz Ereğli Limanı'na gitmek için yola çıkan 'Bilal Bal' isimli 78,5 metre uzunluğunda 13 metre genişliğindeki kargo gemisi İstanbul Şile açıklarında battı. Gemide 10 Türk vatandaşının bulunduğu açıklanmıştı. Mürettebat yakınlarının Şile sahilindeki bekleyişi sürüyor. Geminin 1974 yapımı olduğu öğrenildi. 

GECE 03.05'TE BENİ ARADI

’Bilal Bal’ isimli kuru yük gemisinde bulunan arkadaşı ile gece görüştüğünü iddia eden Turgay Meydan, "Saat 03.05’te beni aradı. ’Geminin şaft bölümünden su alıyoruz’ dedi. Sonra kesinti oldu" dedi. Arkadaşıyla yaptığı görüşmenin ardından geminin battığını öğrendiğini söyleyen Meydan, "Nihat ağabey saat 03.05’te beni aradı. ’Geminin şaft bölümünden su alıyoruz’ dedi. Ardından telefonda bir kesinti oldu. Sabah öğrendim geminin battığını. Sahil Güvenlik ekipleri gereken desteği sürdürüyor. Allah’tan temenni ediyorum, inşallah sağ salim ailelerine ulaşırlar. İnşallah, Allah’tan umut kesilmez diyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

İKİNCİ KAPTANIN EŞİ KONUŞTU

Şile açıklarında batan kuru yük gemisinin ikinci kaptanı Onur Aşkın Küçük'ün eşi Aylin Küçük, Mersin'de güzel haberler duymayı umutla bekliyor. Küçük, Mersin merkez Yenişehir ilçesindeki bir iş yerinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, geminin kayınpederine ait olduğunu ve eşiyle en son gece konuştuğunu söyledi.  Eşinden daha sonra haber alamadığını belirten Küçük, "Sabah haber geldi, geminin battığını söylediler. Şu an net olarak belli bir şey yok. Haber bekliyoruz. Sadece gemiye ait kayıkların ve can simitlerinin olduğu ortaya çıktı." ifadelerini kullandı.  "Zaman geçtikçe her şey daralıyor." diyen Küçük, sonuç çıkması için bekleyişlerini sürdürdüklerini kaydetti.

Eşiyle gece yaptığı konuşmayı anlatan Küçük, şöyle devam etti:
"Eşimle gece konuştuğumuzda işlerini hallettiğini, sefere çıkacağını, her şeyin yolunda olduğunu söylemişti. Sabah ulaşamadım kendisine. Sonra eş, dosttan haber geldi. Haber alınamadığı, geminin battığından şüphelenildiği söylenildi. Onunla ilgili incelemeler başlatıldı. Hala haber bekliyoruz. Gemi mürettebatında çalışan kişilerin aileleri olay yerine intikal ettiler ama sonuç yok şu an. Haber bekliyoruz. Eşim gemide ailesiyle birlikte çalışıyordu. Kendisi kaptanlık yapıyordu. Kayınpederimle birlikte çalışıyordu. Tabii ki iyi bir haber bekliyoruz, Allah'ın izniyle."

Haberin Devamı

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca, Şile'nin 7 mil açığında batan kuru yük gemisinde 10 Türk vatandaşının bulunduğu belirtilerek, arama kurtarma faaliyetlerinin koordineli ve yoğun şekilde devam ettiği bildirildi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Gemlik Limanı'ndan Karadeniz Ereğli Limanı'na dökme demir taşıyan 78,5 metre boyunda "Bilal Bal" isimli gemiden sabah saatlerinde tehlike sinyali alındığı belirtildi.     

İstanbulda batan gemide son durum...

Açıklamada, şunlar kaydedildi:  "Şile'nin 7 mil açığında sinyal alınmış olup gemiye ve personele ulaşılamamıştır. Gemide Türk vatandaşı olan 10 mürettebat vardır. Arama kurtarma faaliyetleri Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ortaklığında yürütülmektedir. Arama kurtarma faaliyetlerine Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 1 sahil güvenlik uçağı, 1 sahil güvenlik helikopteri ve 2 sahil güvenlik botu, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından 5 kurtarma botu, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından insansız denizaltı görüntüleme ve tespit cihazı destekli bir denizaltı kurtarma gemisi katılmıştır. Yapılan arama faaliyetlerinde, Şile sahiline 7 mil mesafede ve 88 metre derinlikte battığı tespit edilen gemiye ait olduğu değerlendirilen can simidi, can salı, filika ve lastik kurtarma botu bulunmuştur. Arama kurtarma faaliyetleri ilgili birimler arasında koordineli ve yoğun bir şekilde devam etmektedir." 

Haberin Devamı

İstanbulda batan gemide son durum...

Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan olayla ilgili şu açıklama yapıldı. "Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından arama kurtarma faaliyeti icra etmek üzere; 1 sahil güvenlik uçağı, 1 sahil güvenlik helikopteri ve 3 sahil güvenlik botu görevlendirilmiştir. İcra edilen arama faaliyetlerinde, Şile sahiline 7 mil mesafede ve 88 metre derinlikte battığı tespit edilen gemiye ait olduğu değerlendirilen can simidi, can salı, filika ve lastik kurtarma botu bulunmuştur.

Arama kurtarma faaliyetlerine; Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün 5 kurtarma botu ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bağlısı olan TCG ALEMDAR Kurtarma Gemisi de iştirak etmiştir. Son teknoloji sistemler ile donatılmış ve dünyanın sayılı kurtarma gemilerinden biri olan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bağlısı TCG ALEMDAR Kurtarma Gemisi, batan bahse konu ticari geminin yerini tespit etmiştir. Arama kurtarma faaliyetlerine halihazırda devam edilmektedir."

Haberin Devamı

İstanbulda batan gemide son durum...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!