Son dakika... Ünlü jokey Uğur Polat'a eski sevgilisi olan yengesine tecavüzden 20 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Ünlü jokey Uğur Polata eski sevgilisi olan yengesine tecavüzden 20 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2019 09:54

Ünlü Jokey Uğur Polat, eski sevgilisi olan yengesine 3 yıl önce Bakırköy'de hürriyetinden yoksun bırakarak “nitelikli cinsel saldırıda" bulunduğu gerekçesiyle 20 yıl hapis cezasına çarptırılarak tutuklandı. Polat’ın avukatları karara itiraz etti.

Haberin Devamı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede olaylar şöyle anlatıldı. N.P. (24) ve jokey Uğur Polat (27) bir süre birliktelik yaşadıktan sonra ayrıldı. N.P., 14 Kasım 2014’te Uğur Polat’ın ağabeyi Nadir P. ile evlendi. N.P. 2016 yılında İstanbul’a gezmek için geldi. Bunu öğrenen Uğur Polat, eski sevgilisi olan yengesini arayıp Bakırköy’deki evine davet etti ancak genç kadın teklifi reddetti. Uğur Polat’ın iki gün sonra 24 Mayıs’ta tekrar arayıp davet etmesi üzerine N.P. teklifi kabul etti ve eve gitti.

Uğur Polat, kitap alma bahanesiyle N.P.'yi yatak odasına gönderince maske takan Sercan Ç. ve Tacettin G. genç kadının ağzını kapatıp, ellerini ve ayaklarını yatağa bağladı. Bağırması üzerine Sercan Ç. N.P.'ye eliyle vurdu. Odaya gelen Uğur Polat, N.P. ile zorla ilişkiye girdi. Polat daha sonra el ve ayaklarını çözdüğü kadınla birlikte dışarı çıktı. Fırsatını bulan N.P. kaçarak polisi aradı. Polis genç kadını sokakta buldu. Hastanede muayene edilen genç kadın Uğur Polat ve seslerinden tanıdığı Sercan Ç. ve Tacettin G’den şikayetçi oldu.

Haberin Devamı

Soruşturma esnasında Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporda N.P.'nin el ve ayak bileklerinde halkalı ekimozlar (yara) tespit edildi. Alınan sürüntü örneklerinde ise Uğur Polat’ın DNA profiliyle örtüşen materyaller elde edildi. Gözaltına alınan jokey, yengesiyle rızası dahilinde birlikte olduğunu iddia etti. Uğur Polat ve diğer iki arkadaşı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Uğur Polat ve diğer iki şüpheli hakkında cinsel saldırı suçundan 18 yıldan az olmamak kaydıyla hapis cezası, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 7 yıla kadar hapis cezaları istendi.

SANIKLAR SUÇLAMALARI REDDETTİ

Bakırköy 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılamada savunma yapan Uğur Polat, N.P.'nin evine geldiğini, alkol aldıklarını ve rızasıyla birlikte olduklarını söyledi. İki arkadaşının da olay günü evde olduğunu ancak başka odada bulunduklarını belirten Uğur Polat, suçlamaları kabul etmeyerek kendisine iftira atıldığını savundu. Diğer iki sanık ise olayın yaşandığı gün evde olduklarını kabul ederken iddia edildiği gibi bir tecavüz olayının yaşanmadığını beyan ettiler.

Haberin Devamı

ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇTİ

Müşteki N.P. ise katıldığı duruşmada üç sanıktan da şikayetçi olduğunu belirtti. Ancak yargılama devam ederken N.P. İzmir’den mahkemeye kendi el yazısıyla bir dilekçe gönderdi. Dilekçede bir neden belirtmeyerek sanıklar hakkındaki şikayetinden vazgeçtiğini bildirdi.

SANIKLARA CEZA YAĞDI

Son duruşmaya avukatlarıyla katılan üç tutuksuz sanık da suçsuz olduklarını belirterek beraatlerini talep etti. Mahkeme, Uğur Polat’ı “Üçüncü derece dâhil kan veya kayın hısımlığı ilişkisi içinde bulunan bir kişiye karşı cinsel saldırı'' suçundan 18 yıl hapse çarptırdı. Duruşmalardaki tutumu ve davranışları nedeniyle mahkeme sanığın cezasını 15 yıla indirdi. Polat’ı 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan da 5 yıl hapse mahkum eden mahkeme, sanığın tutuklanmasına karar verdi. Mahkeme, diğer iki sanığa da cinsel saldırı suçuna yardım suçundan 5’er yıl, 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçundan da 5’er yıl hapse çarptırdı. Uğur Polat duruşma salonuna çağrılan polis memurları tarafından alınarak cezaevine gönderildi. Polat’ın avukatları karara ve tutuklamaya itiraz etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!