O soru iptal edildi! YKS soruları ve cevapları yayımlandı

Güncelleme Tarihi:

O soru iptal edildi YKS soruları ve cevapları yayımlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2019 20:23

Sınavın sona ermesinin ardından merakla beklenen YKS soruları ve cevapları için duyuru, ÖSYM'nin resmi internet sitesinden yapıldı. Matematik alanında 7. sorunun iptal edildiğini açıklayan ÖSYM, sınavın puanlamasının buna göre yapılacağını açıladı. İşte, kolayca görüntüleyebileceğiniz YKS soruları ve cevapları ile birlikte ÖSYM'nin yaptığı açıklamalar

Haberin Devamı

Bir sorunun iptal edildiğinin duyurulduğu YKS soruları ve cevapları 16 Haziran akşam saatlerinde yayımlandı. Pazar günü gerçekleştirilen Alan Yeterlilik Sınavı (AYT) ve Cumartesi günü tamamlanan Temel Yeterlilik Sınavı (TYT) sınavının soruları ve cevapları, ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden görüntülenebilecek. İşte, YKS soruları ve cevapları ile birlikte

Yüz binlerce öğrencinin katılım sağladığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonrası Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) AYT, TYT ve YDT soruları ve cevaplarını açıkladı. TYT'de yer alan bir Matematik sorusunun iptal edildiğini açıklayan ÖSYM, puan değerlendirmesinin ise kılavuzda yer alan hükümler çerçevesinde gerçekleşeceğini duyurdu. İşte, YDT, AYT, TYT testlerini içeren YKS soruları ve cevapları

Haberin Devamı

ÖSYM'DEN CEVAP ANAHTARI AÇIKLAMASI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığından (ÖSYM) yapılan yazılı açıklamada, Yükseköğretim Kurumları Sınavı Oturumları Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları'nın ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlandığı kaydedildi. Bu gelişmenin ardından, aylardır sınava çalışarak YKS kapsamındaki, TYT, AYT ve YDT'ye katılan öğrenciler, YKS cevap anahtarları ve soru kitapçıklarını sorgulamaya başladı. İşte, 2019 YKS soruları ve cevap anahtarı...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığından (ÖSYM) yapılan yazılı açıklamada, Yükseköğretim Kurumları Sınavı Oturumları Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları'nın ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlandığı kaydedildi.

Açıklamada, dün yapılan YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile bugün gerçekleştirilen YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) soru kitapçıkları ve cevap anahtarlarına ÖSYM'nin internet sayfasından ulaşılabileceği belirtildi.

MATEMATİK SORUSU İPTAL

Açıklamada, TYT Soru Kitapçığı'ndaki matematik testinin 7. sorusunun iptal edilerek değerlendirme dışı bırakılmasına karar verildiği bildirildi. Bu kapsamda, geçerli olan soruların puan değerleri yeniden saptanarak puanlama yapılacak.

Haberin Devamı

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacak.

Soru kitapçıkları ve cevap anahtarlarını görüntülemek için tıklayınız...

YKS'DE BARAJ PUANI VAR MI?

Evet. TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebilmek için TYT’de 150 ve üzeri puan almak gerekmektedir.

SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türleri ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde 180 ve üzeri puan almak gerekmektedir.

BARAJI AŞMAK İÇİN KAÇ SORU YAPMAK GEREKECEK?

YKS'de barajı aşmak için durumlarına göre 150 ya da 180 puan almaları halinde barajı geçmiş sayılacak. YKS sınavında katsayı uygulaması kabul edileceği için barajı aşmak için kaç soru işaretlemek gerektiği konusunda tespit yapmak mümkün olmamaktadır.

Haberin Devamı

O soru iptal edildi YKS soruları ve cevapları yayımlandı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!