Son dakika...  Uğur Kurt davasında karar çıktı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2017 15:45

Okmeydanı’nda öldürülen Uğur Kurt davasında karar çıktı. Mahkeme, sanık polis Sezgin K.’ye 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Bu ceza da 12 bin 100 TL para cezasına çevrildi.

Haberin Devamı

Mayıs 2014’te Okmeydanı Cemevi’nde bir cenaze için beklediği sırada başka bir olaya müdahale eden polisin silahından kurşunla hayatını kaybeden

Son dakika...  Uğur Kurt davasında karar çıktı

Uğur Kurt’un ölümüne ilişkin görülen davada karar çıktı.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına tutuksuz yargılanan sanık polis memuru Sezgin K. ile Uğur Kurt’un eşi ve yakınları katıldı. Duruşmada son sözü sorulan sanık polis memuru Sezgin K., “Mahkemenin vereceği karara razıyım. Başka bir diyeceğim yoktur” dedi.

Verilen kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme sanık polise, “taksirle ölüme neden olmak” suçundan 2 yıl hapis cezası verdi. Sanığın duruşmadaki iyi halini göz önüne alan mahkeme cezayı 1 yıl 8 aya indirdi. Bu cezayı da para cezasına çeviren mahkeme sanık polis memuru Sezgin K.’ye 12 Bin 100 TL para cezası verdi.

Haberin Devamı

KARARDAN SONRA SALON KARIŞTI

Kararın okunmasının ardından izleyici sırasından biri mahkeme heyetine, “Neden ceza vermediniz hakim bey?” diye bağırdı. Bunun üzerine izleyici sıralarından mahkeme heyetine yönelik sesler yükselince, sanık polis memuru polisler tarafından hakimlerin kullandığı arka kapıdan çıkarıldı.

İzleyiciler kısmından mahkeme heyeti ve duruşma savcısına su şişesi atıldı.

“BEN ŞİMDİ ÇOCUĞUMA NE DİYECEĞİM POLİS”

Sinir krizi geçiren Uğur Kurt’un eşi Narin Kurt mahkeme salonu önünde bekleyen sivil polislerden birinin yakasını tutarak, “Ben şimdi çocuğuma ne diyeceğim polis” diyerek tepki gösterdi. Narin Kurt ayrıca, “Ben eve gittiğimde anneme, babama, çocuğuma ne diyeceğin? Siz benim polisim değil misiniz?” dedi.

SAVCI 25 YIL İSTEMİŞTİ

Önceki celsede esasa ilişkin mütalaasını açıklayan duruşma savcısı sanık polisin, “olası kasıtla hareket ederek ölüme neden olmak” suçundan 20 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istemişti. 

Son dakika...  Uğur Kurt davasında karar çıktı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!