Son dakika: Tokat'tan sonra şimdi de Niğde’de alarm... Belde karantinaya alındı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2017 08:59

Niğde’nin merkeze bağlı Sazlıca beldesinde tavuk ölümleri görülmesi nedeniyle ‘Kuş Gribi’ şüphesiyle beldede bulunan tüm tavuklar toplandı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri beldeye giriş çıkış yapan araçları dezenfekte ediyor. Dün Tokat’ın Reşadiye ilçesine bağlı Doğantepe köyünde kuş gribi virüsünün tespit edilmesinin ardından 90 tavuk itlaf edilmişti.

Haberin Devamı

Beldede bir vatandaş, 100’e yakın tavuğunun ölümü üzerine durumu Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne telefonla bildirdi. İhbar üzerine ekipler telef olan tavuklardan numune aldı.

Son dakika: Tokattan sonra şimdi de Niğde’de alarm...  Belde karantinaya alındı

Tedbir amacıyla da kuş gribi şüphesine karşı telef olan tavuklarla temas eden aileye ve kasabada bulanan vatandaşlara ilaç verildi. Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Jandarma, Sağlık ekipleri ve Sazlıca Belediyesi ekipleri tarafından kuş gribi şüphesi ile kasabada bulunan bütün tavuklar ilaçlanarak toplandı.

REŞADİYE'DE KUŞ GRİBİ RASTLANAN KÖYDE TAVUKLAR İTLAF EDİLDİ

TOKAT'ın Reşadiye İlçesi’ne bağlı Doğantepe Köyü’nde kuş gribi virüsü nedeniyle 90 tavuk itlaf edildi.

Haberin Devamı

Reşadiye İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, ilçeye bağlı Doğantepe Köyü’nde bir tavuğun telef olduğu bilgisini aldı. Bunun üzerine telef olan tavuk, ölüm nedeninin belirlenmesi için Samsun Hayvan Araştırma Hastanesi’ne gönderildi. Yapılan incelemede tavukta kuş gribi virüsüne rastlandı. Bunun üzerine İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri,ÿköyü karantinaya alarak toplam 90 tavuğu itlaf etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!