Son dakika... Terör örgütüne peş peşe ağır darbeler

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Terör örgütüne peş peşe ağır darbeler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2019 09:20

Milli Savunma Bakanlığı, Kuzey Irak'a yapılan hava harekatında en az 5 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bakanlık ayrıca Kuzey Irak'ta devam eden Pençe Operasyonu'nda bir teröristin daha etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Böylece harekatın başından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 28 oldu. Diyarbakır'da da 5 terörist etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada ''Irak kuzeyi Zap bölgesinde icra edilen hava harekâtında en az 5 terörist etkisiz hale getirildi'' denildi. 

Son dakika... Terör örgütüne peş peşe ağır darbeler

PENÇE OPERASYONU'NDA BİR TERÖRİST DAHA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Bakanlık ayrıca Kuzey Irak'ta devam eden Pençe Operasyonu'nda bir teröristin daha etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Böylece harekatın başından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 28 oldu.

Milli Savunma Bakanlığı'nın Twitter hesabından, 27 Mayıs'ta başlayan harekata ilişkin bilgilendirme yapıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada ''Irak kuzeyi Hakurk’ta başarılı şekilde devam eden Pençe Harekâtı’nda 1 terörist daha etkisiz hale getirilerek harekâtın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 28 oldu'' ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Son dakika... Terör örgütüne peş peşe ağır darbeler

DİYARBAKIR’DA 5 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Bu arada İçişleri Bakanlığı da, Diyarbakır'ın Lice kırsalına düzenlenen operasyonda 5 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Operasyonla ilgili valilikten yapılan yazılı açıklamada, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiği bildirildi.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, çatışmada 1 teröristin öldürülmesinin ardından yapılan takip sonucu 4 teröristin daha etkisiz hale getirildiği belirtilerek, "Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından 3 Haziran 2019 Pazartesi günü Lice ilçesi Bayırlı köyü Bilgin mezrası mülki sınırları içerisinde icra edilen operasyon esnasında bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile temas sağlanmış, sağlanan temas sonucu 1 terörist ölü olarak ele geçirilmiştir. Gece boyunca takibe devam edilmiş ve sabah saatlerinde yeniden temas sağlanarak 4 terörist daha etkisiz hale getirilmiştir" denildi.

Operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlere ait silah ve mühimmatın ele geçirildiği ifade edilen açıklamada şöyle denildi:
"İcra edilen operasyonda toplam 5 terörist, üzerlerinde bulunan M-16 tüfeği, Kalaşnikof tüfeği, tabanca, 2 el bombası, silahlara ait 189 fişek, 5 M-16 tüfeği şarjörü, Kalaşnikof şarjörü, tabanca şarjörü, el telsizi ile birlikte ölü olarak etkisiz hale getirilmiştir. Olay hakkında adli işlemlere başlanılmış olup, delil niteliğine haiz olan silah, mühimmat ve diğer malzemeler muhafaza altına alınmıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir."

Haberin Devamı

Son dakika... Terör örgütüne peş peşe ağır darbeler

BAKMADAN GEÇME!