Son dakika: Siirt'te hava harekatında 9 terörist öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: Siirtte hava harekatında 9 terörist öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2017 16:40

Siirt'in Eruh ilçesi kırsalında düzenlenen hava destekli operasyonda 9 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı

Vali Ali Fuat Atik, beraberinde İl Jandarma Komutanı Albay Kemal Benek ve İl Emniyet Müdür Vekili Sedat Özcan ile Valilikte düzenlediği basın toplantısında operasyona ilişkin bilgi verdi.

Atik, yapılan çalışmalar sonucunda dün terör örgütü PKK mensuplarından oluşan iki farklı grubun büyük bir saldırı hazırlığı için Eruh ilçesi kırsalında toplantı yapacağı bilgisi üzerine söz konusu bölgede operasyon başlatıldığını söyledi.

Atik, bölgede arama faaliyetinin devam ettiğini belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

"3. Komando Tugay Komutanlığı başkanlığında oluşturulan Müşterek Harekat Merkezi koordinesinde jandarma özel harekat timleri, güvenlik korucuları ve 3. Komando Tugay Komutanlığına bağlı komandolar tarafından insansız hava aracı (İHA) destekli müşterek operasyon kapsamında 14 kişi olduğu değerlendirilen örgüt mensuplarının tespit edilmesine müteakip F-16'larla yapılan hava harekatında şu ana kadar 2'si kadın 9 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda 2 M-16, 2 kaleşnikof piyade tüfeği, kanas ile el yapımı patlayıcı, el bombası ve mühimmat dolu çantalar ele geçirildi. Terörle mücadeledeki kararlılık artarak devam edecektir."

Haberin Devamı

ÇUKURCA'DA DA OPERASYON

Türk Silahlı Kuvvetlerince Hakkari kırsalına yapılan hava harekatında, üs bölgelerine saldırı hazırlığındaki üç terörist etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, dün Çukurca'da, üs bölgelerine saldırı için harekete geçen teröristler belirlendi.
Hava Kuvvetleri Komutanlığınca düzenlenen hava harekatında üç terörist etkisiz hale getirildi.

Bölücü terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan dört terörist ise Şırnak'ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine teslim oldu.

Silopi'deki operasyonlarda iki el yapımı patlayıcıyı imha eden güvenlik güçleri, Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki operasyonda ise bir sığınakta çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirdi, bir el yapımı patlayıcıyı etkisiz hale getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!